Previous Next Play Pause
Jaké projekty letos podpoří Pastorační a Stavební fond?
Dubnové OKNO se věnuje zvonům a zve k diecézní novéně
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě
Spouštíme projekt Varhany pro Ostravu. Dejme ostravské katedrále nástroj, na jaký čeká už 140 let

Diecéze - V době velikonoční se v diecézi chystají dva kurzy Školy Ducha svatého. Zájemce mají přivést ke konkrétnímu kroku víry, aby přijali Ducha svatého jako pevnou součást svého života. Jeden z kurzů je připravován na míru mladým lidem.

nz75300 1

Ve Škole Ducha svatého se účastníci budou zabývat také charismaty. Ilustrační foto: Roman Polách / Člověk a Víra

Na jaře letošního roku se v naší diecézi uskuteční kurzy duchovního života, jejichž cílem je objevení působení Ducha svatého v osobním prožívání a také ve společenství církve. „Duch svatý je pro mnoho věřících pouhým pojmem, s nímž si někdy neví rady. Sám jsem to tak v životě prožíval. Možná jsem se k němu modlil před zkouškou, ale to bylo vše,“ potvrzuje student Honza, který se účastnil podobného kurzu před dvěma lety. Škola Ducha svatého je zde proto, aby přivedla věřící k dalšímu kroku na cestě víry, kdy se Duch svatý stane pevnou a konkrétní součástí jejich života. Během několika setkání provedou moderátoři účastníky knihou Skutků apoštolů, která je učebnicí konání Ducha svatého v životě církve. Zazní mnoho osobních svědectví o tom, jak Duch svatý proměnil lidské příběhy, a v modlitbě si každý bude moci znovu uvědomit, jaký má vztah k Bohu. Celá náplň kurzu se opírá o Katechismus katolické církve, učení papežů a Bibli.

Kurz se koná v budově staré frýdecké fary na Farní ulici ve Frýdku-Místku od 8. dubna do 10. června 2024 v rámci setkávání jednou týdně. Kdo má o kurz zájem, může se přihlásit u P. Daniela Víchy, biskupského vikáře na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Plakátek je ZDE.

Škola Ducha svatého pro mládež

Podobná akce se bude letos konat také v sále biskupství a bude určena pro mládež diecéze. Seminář se bude věnovat tématům, jako jsou život z Ducha svatého a charismata, modlitba a Boží slovo, církev, autorita, služba a evangelizace. Součástí bude také přímluvná modlitba a modlitba za vylití Ducha svatého. Kurz se uskuteční ve formátu 3 + 1 – tedy tři večerní setkání ve čtvrtky 4., 18. a 25. dubna (18.00 až 20.00) a závěrečné celodenní setkání v neděli 5. května. Více informací i přihlašování najdete na webu dcm.doo.cz. Plakátek je ZDE.

Pro absolvování kurzu je nutné absolvovat všechna setkání, prosíme, rezervujte si termíny dopředu. Celý kurz se opírá o nauku katolické církve a Písmo svaté pod vedením zkušených lektorů.

TÉMATA:

Kdo je Duch svatý a jak působí?

Duch svatý ve Skutcích apoštolů

Dary Ducha a jeho působení v mém životě

Modlitba v Duchu a prosby za vylití Ducha

PŘIHLAŠOVÁNÍ:

ZDE do 20. března 2024 nebo do naplnění kapacity.

Realizační poplatek za celý kurz činí 200 Kč, platba v hotovosti na prvním setkání.

P. Daniel Vícha

Pin It