Diecéze – Smyslem postní doby je nechat se proměnit Kristem. Příležitostí, jak udělat nový krok ve víře, je v tomto období mnoho. Připravili jsme si proto přehled zajímavých akcí, duchovních obnov a duchovních přednášek pro měsíc březen.

202402krizovacesta197

K letošní postní době patří i cyklus Diecézních křížových cest. Ta druhá se uskutečnila u Hradce nad Moravicí. Celou fotogalerii naleznete ZDE. Foto: Vojtěch Curylo / Člověk a Víra

Pokud rádi reagujete pružně, můžete si vybrat už z bohaté nabídky přicházejícího víkendu. V Místku u boromejek se v sobotu 2. března chystá duchovní obnova pro ženy s P. Pavlem Kuchařem. V neděli 3. března se zase v nedalekých Kozlovicích sejdou muži, které odpoledním programem provede P. Dariusz Sputo. Pokud vás zajímá svět judaismu, můžete zavítat v sobotu 2. března na Templfest, kde vystoupí mj. profesor Evangelické teologické fakulty UK a znalec židovství Pavel Hošek.

V neděli 3. března zve místecká farnost a společenství Ábel na Duchovní odpoledne do Lidového domu v Místku. Hlavním hostem bude provinciál redemptoristů P. Jozef Mihok CSsR., který na Slovensku zároveň koordinuje tým CHARIS (dříve Charismatická obnova). Čas s Božím slovem a chválami začne v 15 hodin.

V dalším týdnu se chystá Diecézní pouť do Třebnice a také celosvětová aktivita 24 hodin pro Pána. V rámci této modlitební sítě připravili ostravští salesiáni také Duchovní obnovu s pražským pomocným biskupem Václavem Malým (v sobotu 9. března). V Havířově se v tomto týdnu ve čtvrtek 7. března uzavře přednáškový cyklus o spolupráci s Duchem svatým, kterým posluchače provází P. Daniel Vícha.

Do Bolatic přijede v dalším týdnu vzácná návštěva až ze zahraničí. V pátek 15. března chystá tamní farnost duchovní večer s americkou misionářkou Mary Shaw. Laická misionářka přijede na Hlučínsko s tématem „Uzdravení rodinných vztahů“. Tématu bude předcházet mše svatá (od 17 hodin) a po přednášce bude možné setrvat před Nejsvětější svátostí oltářní.

V sobotu 16. března zve Centrum pro rodinu manželské páry na duchovní obnovu do Hradce nad Moravicí. Téma „Manželství a eucharistie“ otevře Jitka Krausová. O tomto víkendu svou duchovní obnovu chystá také farnost Jeseník (s P. Pavlem Gorazdem Cetkovským OCarm.).

V pátek 22. a v sobotu 23. března se můžete přiblížit Božímu slovu v Opavě na akci Bible24. Při ní se bude celou noc a celý den číst v opavské konkatedrále z Bible. Více informací najdete ZDE.

Přehled duchovních obnov v exercičních domech najdete v tomto článku.

Křížové cesty

Pokračuje také cyklus Diecézních křížových cest. V neděli 3. března od 14.30 jsou všichni zváni do Rudy u Rýmařova (s P. Danielem Víchou). V neděli 10. března o stejném čase se tato pobožnost uskuteční na Cvilíně a 17. března u frýdecké baziliky. Modlitbu na obou místech povede biskup Martin. Na Květnou neděli pak křížová cesta povede na Uhlířský vrch u Bruntálu (s P. Danielem Víchou). Cyklus křížových cest pod širým nebem chystá také děkanát Jeseník. Podrobnosti ZDE. Mládež děkanátu Nový Jičín zve 3. března na křížovou cestu pro rodiny s dětmi a na Zelený čtvrtek pořádá Noční křížovou cestu z Nového Jičína do Štramberka. Více najdete zde.

Pin It