Diecéze – První adventní víkend zve věřící na poutě ke sv. Ondřejovi, sv. Barboře a sv. Mikulášovi. Bude v něm znít duchovní hudba, modlitby na Noční pouti na Maria Hilf a v Hlavnicí po opravách slavnostně otevřou kostel Nejsvětější Trojice.

Pátek 1. 12.      

Dnes si od 17.00 můžete v enviromentálním centru Hubert na Hukvaldech vyrobit vlastní obraz s vánočním motivem – betlém z vlny. Na silné podložce z vlněného filcu budete technikou suchého plstění „malovat“ obrázek o rozměrech 30 × 30 cm. Cena workshopu je 450 Kč. Přihlásit se můžete zde.

workshop 1 768x1086

Při rozsvícení vánočního stromu v 17.00 zahraje Hladkých Životicích u obecního úřadu kapela Good Work.

Ještě se lze přihlásit na víkendovou (1.–3. 12.) adventní duchovní obnovu s názvem Ukradli nám Vánoce, kterou v Exercičním domě v Českém Těšíně vede P. Dariusz Sputo. Začíná se dnes v 18.00 večeří a končí v neděli po obědě. 

Od 18.00 jste zváni na adventní koncert do farního kostela ve Zlatých Horách, vystoupí na něm Ostravský smíšený sbor.

Modlitebníci se mohou od 21.00 přimlouvat a děkovat během noční křížové cesty na Maria Hilf. Vychází se od prvního zastavení.

Sobota 2. 12.    

Ráno v 7.30 se v Domoradovicích koná pouť ke cti sv. Barbory.

V Žilině u Nového Jičína se od 8.30 uskuteční pouť ke cti sv. Mikuláše, mši sv. bude sloužit P. Jiří Ramík.

Sv. Barboru uctí od 10.00 také v kapli ve Skotnici.

Duchovní obnova pro maminky, babičky, slečny a dámy v klášteře sester Boromejek v Místku se uskuteční od 13.00 do 20.00. Přihlášky na: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

duchovni obnovy mistek 7 page 0001

V kostele sv. Josefa v České Vsi zazní od 15.00 hod. koncert, na němž vystoupí polský soubor Capri.

Velkou slavnost prožijí v Hlavnici, kde se koná otevření opraveného kostela Nejsvětější Trojice. Program začne v 15.00 mší sv., bude pokračovat posezením a občerstvením s hudebním doprovodem v kulturním domě a od 19.30 zde zazpívá Pavel Helan.

Hlavnice

Od 15.00 proběhne ve Slezských Pavlovicích pouť ke cti sv. Ondřeje.

Odpoledne pak bude v diecézi patřit hudbě a koncertům. V 15.30 se uskuteční koncert komorního ženského pěveckého sboru Puellae Cantantes ve Svobodných Heřmanicích. V 16.00 rozezní kostel sv. Václava ve Václavovicích hlasy dětského pěveckého souboru Ondrášek, který pak od 17.00 předvede v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Budišově nad Budišovkou duchovní skladby Petra Ebena, Ola Gjeila, Tomáše Vrány, Jana Nowaka a dalších autorů. Chválit Boha budou také od 17.45 v kostele v Morávce na Večeru chval.

Neděle 3. 12.   

Také neděle bude patřit poutím. Sv. Ondřeje si budou připomínat od 9.00 v kapli sv. Ondřeje na hradě Hukvaldy s místeckým děkanem P. Kazimírem Bubou. Cestou dolů se můžete zastavit u stánku biskupského ekocentra HUBERT. Sv. Mikuláše uctí od 9.00 v Bílovci, v Lichnově u Krnova a od 9.30 v Dobešově. Světici sv. Barboru v 10.45 hod. v „ruském“ kostelíku v Kunčicích pod Ondřejníkem.

Generální vikář Jan Czudek bude od 10.30 sloužit mši svatou v kostele sv. Václava v Bašce. Mše sv. připomene roční výročí od úmrtí tamního mladého varhaníka Jožky Eliáše. Bude také odhalena pamětní deska připomínající mladého farníka.

Vzpominka na Jozku

V hojném počtu se také uskuteční adventní koncerty:

V kostele svatého Filipa a Jakuba v Dobraticích se od 15.00 na adventním koncertu duchovní hudby pod názvem „Barokní hudba vždycky mladá“ představí Komorní soubor Věra musica pod vedením umělecké vedoucí Věry Kyčmerové a pěvecký sbor Catena musika se sbormistrem Lubomírem Ivánkem. Vstupné dobrovolné. 

Do kostela v Odrách jsou posluchači zváni na adventní koncert Klubu Zvoneček začínající v 15.00. Farnost Fulnek zve na adventní koncert od 15.00 do kaple sv. Matouše v Jílovci, od 15.30 se adventní koncert koná také ve farním kostele sv. Hedviky v Supíkovicích a od 16.30 v Dolním Benešově. Ve Staré Bělé v kostele sv. Jana Nepomuckého proběhne od 17.00 koncert ADVENT S PERMONÍKEM: „A NA ZEMI UPOKOJENÍ…“ pěveckého sboru Permoník.

A na večer zvaný Rozsviť svůj život, na kterém zazní chvály, přímluvné modlitby a svědectví zve od 16.00 do Lidového domu farnost Místek.Místek přímluvná modlitba

Pin It