Diecéze – Stojíme na prahu adventu. Podobně jako děti každý den z adventního kalendáře vyloupnou něco sladkého, i my ostatní můžeme každý den objevit něco nového. A to různá Ježíšova jména, která nám mohou Božího Syna ukázat z nového úhlu. Každý den od neděle 3. prosince se jako diecéze můžeme propojit ve 20 hodin při večerním modlitebním vysílání od adventního věnce. (Aktualizováno 2. prosince, video uvnitř článku.)

Odkrývejme Ježíšova jména spolu s Marií 2

Duchovní podněty na každý den adventu pocházejí z dílny slovenského internetového projektu Saletini Rozkvet a my ho přebíráme v českém znění.

ZDE si můžete stáhnout brožuru se zamyšlením a biblickými odkazy na každý den adventu. Jednotlivé obrázky budeme zveřejňovat každý den na facebookové stránce Diecéze ostravsko-opavská.

Na téma dne naváže vždy večer vysílání na kanálu YouTube, které budeme přenášet také na diecézním Facebooku. Vždy ve 20 hodin ke kameře přistoupí buď biskup Martin, nebo jeho vikáři – Mons. Jan Czudek a P. Daniel Vícha. Nabídnou krátké večerní slůvko a také společnou modlitbu u adventního věnce. Srdečně vás zveme: připojte se k tomuto vysílání z Biskupství ostravsko-opavského i vy doma.

Zvací video si můžete prohlédnout zde (po kliknutí na obrázek):

biskup sobour

 

Pin It