Stěbořice – Také letos uspořádají stěbořická farnost a jednota Orla Memoriál otce Jožky aneb kulturní a sportovní program spočívající v běhu okolo Stěbořic. Memoriál, konaný na památku bývalého stěbořického duchovního správce, jenž r. 2013 zahynul při rybaření na Oravě po zásahu bleskem a jenž by se v pondělí 9. května dožil 46 let, se uskuteční 8. května.

„Přijeďte všichni, ať už poběžíte, nebo jen postojíte, určitě to stojí za to,“ zve každého nynější stěbořický farář P. Klement Rečlo. „Na všechny se těšíme,“ dodává a zve rovněž na mši sv., kterou bude v 10.00 sloužit delegát ad omnia P. Jan Czudek.

Závod bude odstartován v 15.00 před místním farním chrámem. Ještě předtím proběhne prezentace závodníků, a to od 12.00 do 14.30 hodin. Zájemci o účast se mohou přihlásit předem online do 4. května přes přihlašovací formulář na www.bit.ly/moj2022.
Poběží se na dvou nestejně dlouhých tratích: Jednak na trati dlouhé 4 km v kategoriích muži, ženy, žáci 2007 a mladší a žákyně 2007 a mladší, jednak na trati dlouhé 10 km, určené výhradně mužům a ženám.
Ti, kdo se přihlásí online do 4. května, ušetří polovinu startovného – dospělí zaplatí 100 Kč, děti 50 Kč. Na místě pak bude výška startovného činit 200 Kč pro dospělé a 100 pro děti.
Memoriál otce Jožky je tradičně spojen s kulturním programem ve farním areálu.
Po vyhlášení výsledků běhu začne v 17.30 hodin koncert zpěvačky Kateřiny Marie Tiché a kapely Bandjeez.
Více informací k akci najdete zde nebo na facebook.com/memorialotcejozky.

Pin It