Hukvaldy – Na jubilejní 20. diecézní pouť ministrantů jsou zváni všichni kluci a holky, kteří se zapojují ve svých farnostech do ministrování. Termín akce je v sobotu 12. října a celým programem bude účastníky provázet liška Bystrouška, která je na Hukvaldech doma. V jejich stopách se děti dostanou až na hukvaldský hrad, kde bude mše svatá s biskupem.

Přihlášky on-line, na oběd specialita z místní obory

Aby organizátoři mohli odhadnout, kolik je třeba připravit porcí k obědu, musí se účastníci předem na akci přihlásit. Přihlašování je podle farností a celkovém počtu ministrantů a doprovodu (i kněží a jáhnů). Pro všechny registrované je připraven oběd. A bude určitě stát za to. Kuchaři budou totiž zpracovávat dobroty z místní obory. Kromě lišky Bystroušky zde totiž trvale žijí také daňci a mufloni.  

Přihlašování na pouť ZDE

Pro přípravu pouti je potřeba také každá pomocná ruka. Organizátoři prosí o všechny zájemce o výpomoc, aby se přihlásili do skupiny dobrovolníků. Pokud jsi starší 16 let a máš chuť dát se do služby, tak se přihlas zde. A nezapomeň to třebas říct i svým kamarádům.  

Program 20. pouti ministrantů na Hukvaldech

9:00 – 9:30 příjezd a registrace u hlavní vstupní brány do obory
10:00 – 13:00 program na stanovištích a oběd
14:00 mše svatá na hradě za účasti otce biskupa
15:00 zakončení pouti

Co s sebou? Sportovní oblečení, láhev s pitím, pláštěnku, kartičku zdravotní pojišťovny a dobrou náladu. Ministrantské oblečení NENÍ potřeba.

Pro kněze: alba s bílou štolou.

Finanční příspěvek: 80,- Kč (je však možné přispět i více)

V případě nepříznivého počasí bude program probíhat v Místku na základní škole Osmička (Československé armády 570). Mše svatá pak bude v kostele sv. Jana a Pavla.

Tuto variantu oznámí organizátoři den předem na stránkách ministranti.doo.cz

Doprava

Doporučujeme jet společně autobusy. Pro výstup z autobusů bude možné využít prostor před hlavní branou do obory. Pro parkování autobusů bude rezervováno biskupské parkoviště, obecní parkoviště a poté také je možné využít rozcestí u hřiště (více na mapce). Doprava bude řízena a prosíme, abyste dbali pokynů organizátorů.

Plakátek ke stažení zde.

Pin It