Ostrava - Do Ostravy na festival Fandíme rodině zve v neděli 9. září Centrum pro rodinu a sociální péči. Společně s každým, kdo na událost zavítá, oslaví 25. výročí od svého založení. Program zahájí ve 12.00 hodin v kostele Svatého Ducha v Ostravě-Zábřehu mše svatá, kterou bude sloužit biskup František Václav Lobkowicz. Po bohoslužbě se organizátoři i účastníci přesunou do areálu Lékařské fakulty v Ostravě-Vítkovicích, kde bude od 14.00 hodin následovat odpoledne plné zábavy.

Park na Syllabově ulici, kde Centrum pro rodinu sídlí, se promění ve skutečný festival. Z nabídky si vybere každý. Nejmenší rozesměje klaun, starší děti budou sledovat vystoupení parkuristů, sami si pak zaskákají přes švihadlo nebo na nafukovacím hradě. K dispozici budou oblíbené hlavolamy, ale také tvořivé dílny. Stačí trocha šikovnosti a budete mít doma survival náramek, papírové origami nebo létající stíhačku. Budou se také drátkovat ozdoby na školní tužky a vyrábět zapichovátka do květináčů. Organizátoři mysleli i na program pro dospělé. Mohou si prohlédnout fotografickou výstavu SVOJI, vyrazit na Manželské rande nebo si potrénovat mozkové závity při trénování paměti. Dárkem pro všechny bude vystoupení divadla Víti Marčíka a hudební skupiny Hrozen, která program oslav zakončí koncertem v 18.00 hodin. Celým odpolednem bude provádět moderátor Roman Pastorek.

Během festivalu bude možnost navštívit také zázemí Centra pro rodinu, které již čtvrt století poskytuje rodinné mediace a konzultace, psychologické poradenství. Hosté „Dne otevřených dveří“ nahlédnou nejen do kanceláří, ale také do prostor, které slouží k poskytování sociálních služeb pro děti a mladé lidi se zdravotním postižením a jejich rodiny. Více informací na www.prorodiny.cz

Pin It