Stará Ves nad Ondřejnicí – Sobota 25. srpna bude na Diecézním středisku mládeže ve Staré Vsi n/O. dnem, v němž se uskuteční rozloučení se starými „týmáky“ a zároveň budou přivítáni noví. Odpoledne plné zábavy, nazvané "Děkuj, vítej, vzpomínej", začne ve 14.30 v kostele.

 

Diecézní středisko mládeže ostravsko-opavské diecéze sídlí v budově fary ve Staré Vsi nad Ondřejnicí. Je místem setkání dětí a mládeže, která se zde sjíždí, aby smysluplně využila svůj volný čas. Probíhají zde jednorázové aktivity, ale také tematicky zaměřené víkendy, vzdělávací kurzy, prázdninové pobyty a letní tábory. Těchto akcí je přes 30 včetně střediskového plesu. Dvěma kněžím, kteří jsou pro DSM určeni, pomáhají čtyři mladí laici, tzv. "týmáci".

Dva z těchto „týmáků“ se budou loučit – Betty Fojtáková a Vojta Změlík, který s prací s diecézní mládeží tak úplně nekončí, jelikož volně přejde na Diecézní centrum mládeže v Ostravě, kde nahradí Tomáše Kubelu, jehož se sobotní odpolední loučení bude týkat rovněž.

Staroveský tým doplní Anna Niezelová a Josef Glogar a počínaje zářím se zapojí do přípravy a spolupořádání tradičních aktivit, které DSM ve Staré Vsi nabízí, například Animátorského kursu.

Rozlučka a přivítání "Děkuj, vítej, vzpomínej" začne ve 14.30 v kostele, poté se účastníci přesunou na farní zahradu, kde bude následovat pohoštění a program, jehož součástí bude krom soutěží a scének i zmíněné poděkování odcházejícím „týmákům“ a symbolické předání štafety těm novým.

„Zvu všechny mladé, aby do Staré Vsi v sobotu přijeli, bude to i takové ocenění práce odcházejících týmáků. Těm chci poděkovat za vše, co udělali pro středisko i pro farnost, a přeji jim, aby jim ten rok strávený ve Staré Vsi pomohl v dalším životě,“ říká ředitel DSM P. Jan Slavík.

Pin It