Opava/Ostrava – Tři mladí muži přijmou v sobotu 23. června v opavské konkatedrále Panny Marie jáhenské svěcení. K jáhenské službě je vysvětí pomocný biskup Martin David. O týden později v sobotu 30. června vysvětí biskup František Václav Lobkowicz dva novokněze. Obřad bude součástí slavnostní bohoslužby v katedrále Božského Spasitele.

23. 6. jáhenské svěcení v Opavě

Jáhenské svěcení přijmou Jiří Klos z farnosti Panny Marie Královny z Ostravy-Mariánských Hor, Lukáš Mocek z farnosti Nanebevzetí Panny Marie z Ostravy-Třebovic a Vojtěch Žvak z farnosti sv. Vavřince z Těrlicka. Mše svatá začíná v 9.30 hodin v opavské konkatedrále.

30. června kněžské svěcení v Ostravě

Kněžské svěcení přijmou jáhen Jan Jurečka z farnosti sv. Kateřiny Alexandrijské v Ostravě-Hrabové a jáhen Václav Rylko z farnosti Nenebevzetí Panny Marie v Hnojníku. Bohoslužba s obřady svěcení začíná v 9.30 hodin v ostravské katedrále.

Primice v Ostravě-Hrabové a Třanovicích

Oba novokněží budou ve svých farnostech slavit svou první mši svatou. Primiční mši bude Jan Jurečka sloužit v pátek 6. července od 15.00 hodin v dřevěném kostele sv. Kateřiny Alexandrijské v Ostravě-Hrabové. Budoucí novokněz Václav Rylko zve na primici do Třanovic, kde bude slavit mši svatou v sobotu 7. července od 15.00 hodin za místním kulturním domem.

Ilustrační foto: Pavel Zuchnický

Pin It