Basilej/Švýcarsko - Strávit konec roku ve švýcarské Basileji mohou mladí lidé od 17 do 35 let, kteří se přihlásí na Evropské setkání mládeže s komunitou Taizé. Město na hranici s Francií a Německem se ve dnech od 28. prosince 2017 do 1. ledna 2018 stane místem 40. zastavení „pouti důvěry na zemi“, kterou koncem 70. let 20. století zahájil zakladatel ekumenické komunity bratr Roger Schütz.

Na setkání do Basileje se lze dostat organizovaným zájezdem, který vyjíždí z Brna se zastávkami v Praze a Plzni. Mladí z České republiky se tak mohou připojit k tisícům svých vrstevníků z evropských zemí, kteří chtějí konec kalendářního roku prožít při společných modlitbách a diskusích. Současně zakusí pohostinnost místních rodin a církevních společenství. Společná modlitební setkání se zpěvy z Taizé budou probíhat v basilejské St. Jakobshalle nebo St. Jakob-Areně.

Poslední hodinu kalendářního roku bude v hostitelských společenstvích probíhat noční modlitba národů a po ní bude v duchu silvestrovských oslav následovat „Festival národů“. Nový rok přivítají mladí lidé při bohoslužbě v místních farních společenstvích. Je tradicí těchto setkání pozvání na oběd v hostitelských rodinách.

Společnou cestu autobusem ve spolupráci s komunitou Taizé organizuje Martin Molnár. Cena pro účastníka setkání je: 3600 Kč (2100 Kč autobus, účastnický příspěvek 60 €). Nástupní místa: Brno, Praha, Plzeň. Registrace: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Kontakt: Martin Molnár, tel: 775 046 027. Přihláška zde.

 

Evropské setkání from Taize on Vimeo.

Pin It