Cvilín – Již 21. františkánské setkání mládeže přichystali bratři minorité na začátek prázdnin (30. 6. – 4. 7.). Jeho zastřešujícím tématem bude motto „Jsi šťastnou myšlenkou Otce – Identita muže a ženy“ a mladé účastníky opět čekají dny naplněné modlitbou, sdílením, rozjímáním, přednáškami či koncerty. Přihlašovat se lze do 15. června.

Františkánské setkání mládeže (dále jen FSM) je každoroční akcí konanou počátkem letních prázdnin na poutním místě Cvilín. Organizuje je Česká provincie řádu minoritů a právě z iniciativy jednoho z bratří, jmenovitě o. Kryštofa Skibińského, OFMConv, se v r. 1997 konalo u Matky Boží Sedmibolestné na Cvilíně to úplně první. Postupně se stalo tradicí a jezdí na ně mladí ve věku 15–30 let ze všech koutů republiky, ale i ze Slovenska, Polska či Ukrajiny, aby společně prožili dny radosti, reflexe a modlitby zakoušené ve františkánském duchu, aby po vzoru sv. Františka hledali Boha ve svém životě.

Program FSM tvoří eucharistie, společná modlitba, chvály, tematické přednášky atp. Pozváni hosté dávají svědectví o tom, jak prožívají svou víru, účastníci se sdílejí s ostatními v malých skupinkách, mají možnost celodenní adorace, probíhají koncerty křesťanské hudby...

Letošní FSM, v pořadí již jednadvacáté, se bude konat ve dnech 30. 6. – 4. 7. 2017 a jeho téma bude: „Jsi šťastnou myšlenkou Otce – Identita muže a ženy“. Přednášejícími budou mj. P. Pavol Hudák, P. Petr Petřivaldský, OFMCap, manželé Mackovi, hudební část programu obstarají skupiny ESPÉ čiNoemiracles a chybět nebude ani oblíbený večer smíření či táborák.

Ubytování: Spí se ve škole na karimatkách a ve spacácích, které si každý přinese s sebou z domova.

Věk: 15–30 let

Přihlásit se je možné zde, a to nejpozději do 15. 6. Účastnický poplatek činí 500,- Kč, je v něm zahrnuta cena za ubytování a stravu (snídaně, oběd, večeře).

FSM najdete i na facebooku (@FSM.MINORITE.CZ).

 

Pin It