Zlín – Na třídenní Konferenci o evangelizaci na samotný závěr Svatého roku milosrdenství zve Komunita Blahoslavenství a nadace Credo. Ve dnech 18. až 20. 11. se v Kongresovém centru ve Zlíně bude nejen hovořit o evangelizačních kurzech a metodách, ale také společně modlit. Záštitu nad konferencí převzali Pastorační centra olomoucké arcidiecéze, Pastorační střediska brněnské diecéze a Pastorační úsek ostravsko-opavského biskupství.

„Církev existuje, aby evangelizovala!“ Píše v encyklice Evangelii nuntiandi papež Pavel VI. Poslání evangelizovat je součástí našeho křestního povolání. Tato akce je určena všem, které zajímá, jak toto poslání naplňovat zvláště v kontextu farnosti.

„Když evangelizujeme, naše víra roste. Farnosti a sbory, které se rozhodly pro evangelizaci, zakouší, jak se rodí nová radost z víry, jak ožívají a rostou. Farnosti, které neevangelizují, se zmenšují a umírají,“ píše v pozvánce na konferencei představený Komunity Blahoslavenství v České republice P. Vojtěch Koukal.

Jeho slova potvrzuje také citát z apoštolského listu Evangelii gaudium papeže Františka. „Již nemůžeme zůstat klidní v našich kostelích, je třeba přejít od pouhé konzervující pastorace k rozhodně misijní“.

„Pokud si kladete otázku: Jak konkrétně mohu evangelizovat? K čemu jsem jí osobně povolán? Tato konference vám může pomoci najít odpověď a vtáhnout vás do nového elánu lásky,“ podotýká P. Vojtěch Koukal.

Místo konání:

Kongresové centrum, Nám. T. G. Masaryka 5556, Zlín

Cena konference:

Dospělý 150 Kč/víkend

Dítě od 4 do 15 let 50 Kč/víkend )pro dětio od 4 let bude zajištěno během programu hlídání)

Rodinné vstupné: 250 Kč/víkend.

Kněží, řeholní osoby a děti do 4 let zdarma.

Více informací a přihlášku naleznete na www.credonadacnifond.cz nebo www.blahoslavenstvi.cz

Pin It