Olomouc - Pro ne-teology z řad širší veřejnosti připravila Cyrilometodějská teologická fakulta UP v Olomouci nový kurz nabízející orientaci v duchovním životě a spiritualitě současného světa. Každá z jeho dvou částí zahrnuje celkem jedenáct večerních setkání vždy v úterý od 18.00 hodin, první přednášky zazní v úterý 4. října 2016 v aule teologické fakulty.

Jak se zorientovat ve spiritualitě dnešní společnosti? Má pro současného člověka smysl modlitba? Jaké jsou kritické okamžiky duchovního života? Jaké bohatství přináší mistři duchovního života křesťanského Východu a Západu? Odpovědi na tyto a další otázky přináší nový cyklus přednášek, který pod názvem Večerní studium spirituality připravila Katedra pastorální a spirituální teologie formou celoživotního vzdělávání.

Přednášky, které povedou Luisa Karczubová a Michal Altrichter z pořádající katedry a také její vedoucí Pavel Ambros, nabídnou v podzimní části témata krize duchovního života, teologie modlitby nebo spirituality křesťanského Východu a Západu.

Na jaře si zájemci budou moci vybrat kurz k dějinám křesťanské spirituality v antice nebo v období od raného středověku po Druhý vatikánský koncil. Orientaci v současném náboženském světě poskytnou přednášky věnované křesťanské spiritualitě dnes. S užitkem se ho mohou zúčastnit i ti, kdo nemají odborné teologické vzdělání, mají však zájem prohloubit nebo restartovat svůj duchovní život.

Podrobné informace najdou zájemci na stránkách katedry: http://www.cmtf.upol.cz/menu/struktura-cmtf/katedry/katedra-pastoralni-a-spiritualni-teologie/menu/aktualni-informace/.

Přihlásit se lze zde: http://www.cmtf.upol.cz/skupiny/zajemcum-o-studium/celozivotni-vzdelavani/

Převzato z www.ado.cz

Pin It