Fulnek – V neděli 3. dubna 2016 se ve Fulneku uskuteční pouť k Božímu milosrdenství. Ve farním kostele Nejsvětější Trojice, v němž působí otcové pallotini, bude v 10.00 sloužit poutní mši sv. Mons. Mgr. Martin David, generální vikář ostravsko-opavské diecéze. Poutní mše sv. v neděli Božího milosrdenství proběhnou i v Písku či na Cvilíně.

Program fulnecké pouti:

8.40 Modlitba růžence

9.15 Přednáška: Milosrdné sestry sv. Kříže z Kroměříže

10.00 Mše svatá

Pallotini je zkrácený název Společnosti katolického apoštolátu, kterou založil sv. Vincenc Pallotti v roce 1835 v Římě. Heslem Pallottiho a pallotinů jsou slova sv. Pavla: „Láska Kristova nás žene“.

Pallotti odkázal členům Společnosti, aby „pomocí modlitby a skutků dělali všechno, aby svět poznal a zamiloval se do Ježíše“. Proto se kněží a bratři pallotini neomezují na jednu činnost, ale pracují na různých místech a v mnohaoblastech.

V současné době je na světě přes 2 300 pallotinů, kteří pracují ve 41 zemích světa. Působí ve farnostech a na poutních místech, provozují své školy,nemocnice, hospice. Věnují se dětem, mládeži, starším lidem, osamělým matkám, narkomanům. Pracují v armádě a ve věznicích. Hlásají evangelium na misiích, vydávají knihy a časopisy.

V ČR působí ve Slavkovicích, ve Fulneku a v Jámách na Vysočině. V roce 2006 začali vydávat v ČR časopis „Apoštol Božího
milosrdenství“ věnovaný šíření úcty k Božímu milosrdenství a pomáhající k formování vnitřního postoje milosrdného pohledu na sebe a ostatní. Pořádají též každoroční pěší poutě k Božímu milosrdenství z Fulneku do Slavkovic.

http://www.pallotini.cz/index.php?page=aktuality

Kromě Fulneku proběhne v neděli 3. 4. pouť k Božímu milosrdenství také v Písku (u Jablunkova) a na Cvilíně. V Písku budou mše sv. slouženy v 9.00 hod. (česky) a v 10.30 hod. (polsky). Jednou z možností, jak do písku dorazit, je pěší trasa od farního kostela
z Jablunkova, odkud poutníci vyjdou v 7.30 hod., popř. z Bukovce v 9.30 hod.

Neděle Božího Milosrdenství (3. 4.) proběhne i na Cvilíně u Krnova, kde mši sv. doprovodí svým zpěvem komunit Emmanuel. V 10.00 bude v kostele Panny Marie Sedmibolestné sloužena mše sv., po ní bude následovat adorace, přímluvné modlitby a svátostné požehnání. Na vigilii svátku Božího Milosrdenství bude v poutním cvilínském chrámu probíhat od 15 do 21 hod. adorace, během níž bude možnost přistoupit ke svaté zpovědi, stejně jako v neděli od 9 hod.

Pin It