Opava – V pátek 19. února se v opavském klášteře menších bratří sv. Františka uskuteční oblastní setkání Rytířstva Neposkvrněné. Na programu bude mše sv. (v 17.00), poté křížová cesta a přednáška s promítáním. Rytířstvo Neposkvrněné je mariánským a apoštolským hnutím, které založil v roce 1917 v Římě svatý Maxmilián Maria Kolbe. Členové hnutí se nazývají rytíři a rytířky Neposkvrněné.

Rytířstvo Neposkvrněné, ve shodě se svým Statutem, šíří, nakolik je v jeho moci, království Nejsvětějšího Srdce Ježíšova skrze Neposkvrněnou nebo, lépe řečeno, slouží v poslání Neposkvrněné, které Ona plní jako Matka Církve. Jedná se o obrácení hříšníků, zvláště odpadlíků od víry a těch, kteří ještě neznají Ježíše Krista, a také o posvěcování všech pod ochranou Neposkvrněné a skrze Ni. Každý člen tohoto hnutí plní toto poslání posvěcováním sebe, aby mohl dávat ze své plnosti také druhým.

V naší zemi je jeho centrum v Brně, v jeho čele stojí provinční asistent br. Bohdan Heczko OFMConv a pořádá řadu dalších akcí i v průběhu roku, kupř. duchovní obnovy či poutě, popř. se aktivně účastní i Pochodu pro život.

Více o Rytířstvu zde: http://immaculata.minorite.cz/

Pin It