Brno – V pátek 5. února zemřel ve věku 41 let na následky těžkého zranění v brněnské nemocnici člen řádu minoritů P. Mgr. Robert Maria Mayer OFMConv. Otec Robert se narodil v roce 1974 a na kněze byl vysvěcen v roce 2008 v Opavě biskupem Františkem Václavem Lobkowiczem.

Pohřební mše svatá a rozloučení se zesnulým se bude konat ve čtvrtek 11. 2. 2016 ve 13.00 hodin v minoritském kostele sv. Janů v Brně. Tělesné pozůstatky budou uloženy v hrobce v podzemí kostela sv. Janů.

Otec Robert Mayer se narodil 6. října 1974 v Čejči. Vstoupil do řádu minoritů, kde v r. 1999 složil časné sliby, aby pak v r. 2006 složil sliby věčné. Po studiích v kněžském semináři v polské Lodži přijal 12. 4. 2008 v Opavě z rukou ostravsko-opavského biskupa Františka Václava Lobkowicze svátost kněžství.

Poslední roky působil v brněnském řádovém konventu, byl farářem minoritské farnosti při chrámu sv. Janů v Brně, kostela sv. Gotharda v Modřicích a sv. Markéty v Přízřenicích. S otcem Robertem se seznámily také stovky mladých lidí při Františkánských setkáních na Cvilíně u Krnova, které v posledních letech vedl. V pondělí 1. února utrpěl vážný úraz, byl hospitalizován na oddělení ARO v Brně, kde v pátek 5. 2., na sv. Agátu, zraněním podlehl.

Libor Rösner

 Otec Robert - vzpomínka z pouti vděčnosti

 

Parte ke stažení zde.

Pin It