Opava - Osmý ročník fotosoutěže MŮJ SVĚT dospěl do finále. V pondělí 1. února zasedla v zasedací místnosti Charity Opava odborná porota, kterou tvořili už tradičně patroni soutěže Jindřich Štreit a Jiří Siostrzonek z Institutu tvůrčí fotografie Slezské univerzity v Opavě. Nemocného Zdeňka Kováříka z partnerské firmy ASEKOL zastoupil pro tento ročník ředitel Jan Hanuš.

A komise měla opět těžký úkol, protože vybrat ty nejlepší z přibližně třech stovek zaslaných snímků z celé republiky nebylo vůbec jednoduché. „Nejvíce se nám líbily fotografie, které nejsou prvoplánové, nešokují otevřeností, ale nechávají člověku prostor pro vlastní fantazii. Takové fotografie jsme objevili například v kategorii Portrét, kde jsme prvenství udělili fotografii, která nás oslovila svou snovostí a imaginací. Jejím autorem je Jana Cmielová z Charity Frýdek-Místek,“ říká odborník na sociální fotografii, světoznámý fotograf Jindřich Štreit, který neopomenul Charitu Opava pochválit, že v soutěži pokračuje již osm let. „Můj svět je pro nás prestižní událostí, zájem o ni v žádném stoupá a její úroveň je rok od roku vyšší,“ dodal ředitel Charity Opava Jan Hanuš.

A kdo jsou tedy vítězové letošního ročníku fotosoutěže MŮJ SVĚT?

Kategorie PORTRÉT:

1. místo: Alena Cmielová, Frýdek-Místek

2. místo: Jiří Pasz, Olomouc

3. místo: Petr Vlček, Nový Jičín

Kategorie ŽIVOT KOLEM NÁS

1. místo: Richard Bouda, Brno

2. místo: Eva Malůšková, Hluk

3. místo: Jan Bartoň, Červený Kostelec

Kategorie JAK TO VIDÍM JÁ:

1. místo: Dita Valachová, Pardubice

2 místo: Jana Bednářová, Rajhrad

4. místo: Jana Berková,

Již teď jsou všichni vítězové, účastníci i další zájemci zváni na slavnostní vernisáž oceněných snímků, která proběhne za účasti prof. Štreita v Historické výstavní budově Slezského zemského muzea v Opavě v pondělí 22. února 2016. Na vítěze opět čekají zajímavé ceny a diplomy. Výstava poté bude tak jako předchozí léta putovat celý rok 2016 po městech České republiky.

Fotosoutěž MŮJ SVĚT pořádá Charita Opava společně s firmou ASEKOL, neziskově hospodařící akciovou společností, která v zastoupení výrobců a dovozců elektrozařízení organizuje celostátní systém zpětného odběru elektrozařízení, tj. sběr, dopravu a recyklaci elektrozařízení včetně financování celého systému.

Autor textu: Charita Opava

Vítězné snímky najdete na webu Charity Opava.

Pin It