Ostrava - Seminář o historii, současnosti, ale i vizích pro budoucnost připravuje u příležitosti 20 let trvání diecéze Katechetické a pedagogické centrum. Přednášky začínají v sobotu 16. 1. v 9.00 hodin v sále ostravsko-opavského biskupství. Seminář bude ukončen ve 14.00 hodin.

Historické souvislosti založení diecéze, o níž se usiloval několik století, přiblíží ve své přednášce historik P. Jan Larisch, Th.D. Věnovat se bude církevním dějinám na území diecéze od počátku křesťanství, přiblíží působení řeholních řádů a popíše období rozvoje i úpadku náboženského života v tomto regionu. Současně připomene významné osobnosti, která mají kořeny na oblast dnešní ostravsko-opavské diecéze.

Generální vikář Mons. Martin David se bude věnovat tématu, které souvisí se samotným založením biskupství v Ostravě a vznikem diecéze. Ve své přednášce se dotkne také současnosti a nastíní výzvy, které diecézi v příštích letech čekají.

Na semináře je nutné se předem přihlásit. Přihlášky přijímá Katechetické a pedagogické centrum při ostravsko-opavském biskupství na e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo tel. čísle: 597 822 200 a linka 235 nebo mobil 731 136 051.

Pin It