KongresEucharistieBrno - Do zahájení Národní eucharistiského kongresu v Brně zbývá něco přes měsíc času. Ve dnech 16. a 17. zasedne v sále Biskupského gymnázia v Brně konference tři sta delegátů z celé České republiky, aby společně hovořili na téma „Eucharistie – smlouva nová a věčná“. Hlavní přednášky konference bude přenášet televize Noe. Na doprovodný program NEK 2015 a především na hlavní mši svatou Národního eucharistického kongresu českých a moravských diecézi v sobotu 17. 10. jsou zváni věřící z celé země.

Koncert Podané ruce

Na náměstí Svobody bude již v pátek 16. 10. koncert „Podané ruce“. V programu vystoupí vlídný písničkář Pavel Helan, slovenská křesťanská kapela ESPÉ, která chce vést lidi v modlitbě chval více do Boží přítomnosti, překračovat limity všednosti a vidět probuzení v Evropě. Závěr bude patřit strhující kapele studentů a absolventů školy Jedličkova ústavu The Tap Tap. Koncertem provede jáhen Jan Špilar, známý brněnský kadeřník, který si na pódiu bude povídat se zajímavými hosty o víře v běžném životě. Koncert „Podané ruce“ chce zviditelnit i neziskovou organizaci Podané ruce, která pomáhá lidem s problémy vzniklými užíváním drog nebo následkem jiných patologických jevů.

Hlavní mše svatá NEK 2015

Hlavní mši svatou na náměstí Svobody v Brně vyvrcholí v sobotu 17. 10. Národní eucharistický kongres 2015. Sektory v Brně na náměstí Svobody budou otevřeny od 8.00 hodin. V čase od 9.00 do 10.00 bude probíhat předprogram, který připravují studenti Biskupského gymnázia ze Žďáru nad Sázavou pod vedením P. Mgr. Jana Davida, SAC (písně, modlitby kněží, svědectví). V 10.30 hodin začíná mše svatá – celebruje papežský legát kardinál Paul Cordes, emeritní předseda Papežské rady Cor Unum; hudební doprovod Schola brněnské mládeže.

Eucharistický průvod Brnem

Po mši svaté ve 12.30 hod. začíná eucharistický průvod, jehož čelo budou tvořit kromě otců biskupů, kněží, jáhnů a ministrantů také řeholní sestry, krojovaní, tedy ti, kteří v objednávce vstupence patří o kategorii A, B, C. Eucharistický průvod půjde ulici Masarykovou a ulicí Orlí a bude zakončen na Zelném trhu přibližně ve 13.30 hod. vyznáním víry, znělkou a modlitbou NEK, výzvou k obnově věčné smlouvy s Bohem a svátostným požehnáním. Bohoslužbu z náměstí Svobody a zakončení na Zelném trhu bude přenášet ČT2. Doprovází katedrální sbor Cantores Gradecenses z Hradce Králové pod vedením Mgr. Josefa Zadiny.

Vstupenky na tuto bohoslužbu se objednávají za jednotlivé farnosti či komunity na webu: ww.nek2015.cz kde je také podrobné vysvětlení.

Další informace a kompletní program NEK 2015 v Brně najdete zde.

Brožurka s programem ke stažení zde.

Pin It