pochodprozivot2015Praha – V sobotu 21. března se v Praze uskuteční již XV. Národní pochod pro život. Stěžejní myšlenkou jeho pořádání je jednoznačné odmítání toho, aby byly (nejen) v naší zemi zabíjeny nenarozené děti. Před samotným zahájením budou ve třech pražských kostelích slouženy mše sv., poté projde XV. Pochod pro život centrem naší metropole k soše sv. Václava na Václavském náměstí, kde bude oficiálně ukončen. 

 

Již popatnácté uspořádá Hnutí pro život ČR v Praze akci zvanou Pochod pro život. Chce tak upozornit na zrůdný prvek v našem zákonodárství, jenž umožňuje ženám zabít své dítě, které nosí ve svém těle. Ročně této „vymoženosti“ využije kolem 23.000 žen, ročně tak pod nástroji „lékařů“ zemře kolem 23.000 dětí. A to se od roku 1958, kdy byly potraty v tehdejším Československu uzákoněny, vyskytly dokonce ročníky, kdy počet umělých potratů přesáhl číslo 100.000.

Proti tomuto trestuhodnému počínání se do Prahy sjedou protestovat ti, jimž osud těch nejbezbrannějších leží na srdci. Vloni jich bylo na tři tisíce. Letos mezi nimi bude opět Dominik kardinál Duka, který v kostele sv. Jiljí odslouží za nenarozené děti mši sv., kromě toho budou slouženy mše sv. i v kostele sv. Gabriela (Missa tridentina) a v kostele sv. Klimenta (řeckokatolická liturgie).

„Nesmět být je zcela něco jiného než nebýt vůbec,“ píše kdesi Jan Zahradníček. Přijeďte i Vy říct ANO životu, ANO tomu, aby děti směly být.

 Program:

12.00 Missa tridentina v kostele sv. Gabriela v Holečkově ulici
kanovník Metropolitní kapituly P. Jan Gerndt

12.30 -  řeckokatolická liturgie v katedrále sv. Klimenta v Karlově ulici
biskup Ladislav Hučko, apoštolský exarcha

12.30 - pontifikální mše svatá v kostele sv. Jiljí v Husově ulici
Dominik kardinál Duka OP, arcibiskup pražský

14.15 - zahájení Národního pochodu pro život na Mariánském náměstí

14.30 - průvod centrem Prahy:
Mariánské náměstí - Platnéřská - Křižovnická - Smetanovo nábřeží -
Národní třída - 28. října - Václavské náměstí

15.30 - závěrečný program u sochy sv. Václava

 

 

 

Pin It