PrimiceczOstrava – Všech jedenáct primicí diecézních kněží, kteří budou v příštích dnech vysvěceni v pražské, olomoucké, brněnské a ostravsko-opavské diecézi, najdete na stránce www.primice.cz. Každý novokněz má vytvořenou vlastní podstránku s informací o své první veřejné mši svaté ve svém rodišti, případně v místě, kde působil během jáhenské praxe.

Ostravsko-opavská diecéze má letos dva novokněze, kteří přijmou kněžské svěcení v sobotu 28. 6. v katedrále Božského Spasitele v Ostravě. Na informačním webu najdete nejen jejich pozvánky, ale také informace ze života letošních novokněží, program primiční slavnosti a také mapku k místu primice.

Informace o primici P. Mgr. Pavla Marka, který pochází z farnosti Lubina, najdete na www.primice.cz/pavel. Primici má 3. 7. v 16.00 v Lubině.

Informace o primici P. Mgr. Bc. Jakuba Vavrečky, který pochází z farnosti Pustá Polom, najdete na www.primice.cz/jakub. Primici má 12. 7. ve 14.00 hodin v Pusté Polomi.

Součástí webu je také modlitba za kněze:

Modlitba za kněze

Pane, prosím tě za to, abys dal naší vlasti kněze.
Ty víš, jak je těžké být knězem, ty víš, co všechno musí kněží vytrpět, co musí vydržet, v jakých podmínkách musí pracovat. Ty víš, Pane, že dnešní kněz musí být svatý člověk.
A já tě prosím: Povolej co nejvíce mladých lidí ke kněžskému povolání a pomoz jim, aby přes všechny překážky došli až k přijetí kněžské svatosti, a pak s velikou vírou, nadějí a láskou přinášeli tvé slovo všem, opravdu všem lidem.
Amen.

Pin It