ikona noeOstrava - Televize Noe pořádá u příležitosti Dne boje za svobodu a demokracii Festival dobrých zpráv. Do soutěžní přehlídky bylo zařazeno čtyřicet krátkých filmů (do 30 min.) od profesionálních i neprofesionálních filmařů. Šestý ročník Festivalu dobrých zpráv se bude konat v Ostravě 18. a 19. listopadu 2013 v Minikině v Ostravě.

Filmoví tvůrci z České i Slovenské republiky nejsou pravidly festivalu žánrově omezeni. Podmínkou k přijetí díla do soutěžní přehlídky bylo kvalitní zpracování filmu po technické stránce a pozitivní vyznění díla s poselstvím dobré zprávy. Do letošní soutěže byly na přijaty čtyři desítky ze 110 přihlášených českých a slovenských filmů. Zajímavými snímky je zastoupena i pražská FAMU a Filmová akademie Banská Bystrica.

Promítání filmů za přítomnosti jejich autorů i poroty  bude probíhat v sále Minikina kavarny na Kostelním náměstí 3 v Moravské Ostravě nedaleko biskupství i sídla televize Noe. Projekce začínají v 9.00 hodin a končí 16.00 hodin. Odborníci promítnuté filmy průběžně krátce hodnotí, což je přínosné pro přítomné tvůrce i pro diváky s hlubším zájmem o filmovou tvorbu. Všechny projekce jsou přístupné veřejnosti a vstup na ně je zdarma.

Soutěžní porotu tvoří scénáristka a dramaturgyně televize Noe Naděžda Urbášková, dramaturg, novinář a překladatel Lukáš Jirsa, dramaturg České televize Jaromír Šlosar a režisér, scénárista, producent a pedagog Vladimír Mráz. 

Všechny filmy přijaté do soutěže odvysílá v době festivalu ve svém programu televize Noe. Letos udělí porota jednu hlavní cenu a udělena bude také Cena diváků. Festival zakončí slavnostní galakoncert ve studiu televize Noe za účasti významných hostů s vyhlášením vítězů a předáním cen. Vše mohou sledovat diváci televize Noe v v přímém přenosu.  

Nekomerční televize Noe vysílá z Ostravy od roku 2006. Diváky oslovuje jako rodinná Televize dobrých zpráv a šířením dobrých zpráv je celé její vysílání motivováno.Více na www.tvnoe.cz.

 

 

 

Leoš Ryška, ředitel televize Noe a Festivalu dobrých zpráv

Martina Pracná, produkční Festivalu dobrých zpráv

 

Více informací Vám poskytneme na tel. Čísle 731496045, mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Pin It