Opava - Opava se již potřetí chystá na nonstop čtení z Písma svatého. Při nepřetržitém čtení biblických úryvků od pátku 22. března do soboty 23. března se v konkatedrále Nanebevzetí Panny Marie vystřídá cca 120 lidí. Kromě farníků to budou i představitelé politického, akademického života nebo zástupci jiných církví.

Cteni bible ig

Při čtyřiadvacetihodinovém čtení biblických úryvků se vystřídá cca 120 lidí různých věkových kategorií a sociálních vrstev. Kromě farníků se do čtení zapojí nejen představitelé politického, akademického a společenského života, ale i sportovci, studenti, skauti, zástupci jiných církví, občanských iniciativ a řada dalších. Zapojit se mohou i nevěřící. Jedinou požadovanou podmínkou je respekt ke Slovu. Každý může číst, pokud má k biblickému textu úctu. Do čtení se tedy může zapojit každý zájemce, který se přihlásí na stránce projektu https://bible24.farnostopava.cz/. A nemusí jen aktivně číst, ale i kdykoliv v průběhu 24 hodin přijít do konkatedrály a čtené texty si poslechnout.

Letošní čtení je naplánováno na pátek 22. března od 18hod. do soboty 23. března stejného času. Účast již přislíbili biskup ostravsko-opavský Martin David, primátor města Opavy Tomáš Navrátil, senátor za Opavsko Herbert Pavera, děkan Opavy Václav Koloničný a další… Čtení plánuji vždy před Velikonocemi, konkrétně před Květnou nedělí, protože je to dobrý vstup do Svatého týdne a naladění se na největší svátky v roce. Jsem rád, že v Opavě je o čtení Písma zájem. Vždyť tato nejčtenější kniha na světě je tady otevřená pro všechny lidi. Opravdu pro všechny! Pokud vám to nevýjde přes den, zastavte se v noci, protože zažijete ticho a samotu s Bohem.

Lukáš Graca, organizátor Čtení Bible24

Pin It