Hukvaldy - Hukvaldské ekocentrum HUBERT pořádá oslavu Mezinárodního dne vody. V sobotu 23. března se mohou návštěvníci těšit kromě tvořivého a vzdělávacího programu také na bohoslužbu slova v Oboře Hukvaldy. Akce se uskuteční i v případě nepříznivého počasí, a to v kostele sv. Maxmiliána na Hukvaldech a v ekocentru HUBERT.

428611291 769256705267530 1893975426753993485 n

Mezinárodní den vody oslaví ekocentrum Hubert v sobotu 23. března bohatým odpoledním programem, který začne o půl druhé bohoslužbou za dar vody. „Mít přístup k pitné vodě není samozřejmost, a proto můžeme společně za dar osvěžení a vláhy děkovat,“ zdůrazňuje biskupský vikář Daniel Vícha, který bohoslužbu povede. Bohoslužba slova se bude konat u jezírka v oboře, asi 500 metrů od hlavní brány. „Plánek s trasou si mohou návštěvníci vyzvednout přímo v ekocentru. Sídlíme hned vedle oborní brány,“ říká manažerka ekocentra Michaela Kvašňovský Holubová.

Program bude pokračovat ve 14 hodin v ekocentru a bude určený rodičům s dětmi. „Mohou si přijít vyzkoušet různorodé pokusy a hry, které budou zaměřené právě na vodu a její význam,“ přibližuje aktivity Kvašňovský Holubová. Zajímavosti o vodě i o nových ekologických souvislostech se zájemci mohou dozvědět od ekoložky Markéty Cichy na přednášce, která začíná v 15 hodin.

Zájemci se mohou také vydat na komentovanou procházku k nedalekému rybníku v oboře, kde se dozví, jak stromy hospodaří s vodou, jak se zadržuje voda v přírodě, a budou mít i možnost prozkoumat vodní obyvatelé. „Na tuto komentovanou procházku je nutné si místo rezervovat,“ upozorňuje Kvašňovský Holubová.

Více na webu: www.ekohubert.cz

Autorka článku: Zuzana Jurečková

Pin It