Odry – Od 19. do 21. března bude v Odrách více studentů, než je v pracovním týdnu běžné. Do „prvního města na řece Odře“ totiž přijedou vyslanci dalších církevních škol. Talentovaní studenti se již potřicáté předvedou v uměleckých disciplínách. K oslavám výročí se navíc mohou připojit lidé odkudkoliv – během.

PREHLIDKA plakat FINALNI 2024 002

Oderská přehlídka je každoročně svátkem hudby, recitace, tance, divadla a dalších druhů umění. I tentokrát do Oder zavítají školní soubory i jednotlivci. Ne proto, aby měřili síly. Spíše se mají navzájem seznámit a nadchnout pro další práci.

K programu patří jak hlavní dění v oderském Dělnickém domě tak aktivity v zázemí přehlídky – na církevní škole. Chystá se například Večer chval a další duchovní impulsy. Studenti také budou mít příležitost vyslechnout si zpětnou vazbu při odborných seminářích nebo se seznámit se známým absolventem přehlídky – Jiřím Mádlem.

Zlatým hřebem přehlídky bude čtvrteční odpoledne 21. března. Nejprve se studenti setkají ve 14.30 v kostele sv. Bartoloměje při mši svaté s biskupem Martinem, následně se přemístí do Dělnického domu ke Galavečerům.

Letošní dobročinná novinka:

30 let přehlídek představuje svátek nejen pro naši školu a přehlídkové hosty, ale je to svátek všech církevních škol, tato přehlídka je jediná svého druhu. Ne všichni mohou do Oder přijet, a tak jsme přemýšleli nad aktivitou, které by se mohli zúčastnit všichni, která by nás propojila a která by nadto ještě měla nějaký další přesah a přinesla něco dobrého. A vznikl „Běh pro zdravotního klauna“. Do tohoto běhu se mohou zapojit všechny děti a studenti církevních škol z celé ČR. V době od 1. do 15. března 2024 zorganizují malý dobročinný běh a jeho výtěžek pošlou na konto, které speciálně pro nás organizátoři Zdravotního klauna vytvořili. Připojit se mohou i dobrovolníci, scholy, ministranti, spolča, farní společenství… Aktivitu mediálně podporují TV NOE a dívčí křesťanský časopis IN. Máme radost, že takto můžeme přinést radost do nemocnic a tam, kde její potřeba může pomáhat léčit.

Pavla Hostašová

plakat Klaun prehlidka 2024 plakát FINALNI

plakat Klaun prehlidka 2024 propozice FINALNI2

Pin It