Fulnek - Na konci listopadu čeká mladé z ostravsko-opavské diecéze velká událost – BISCUP, setkání mládeže s otcem biskupem. Pomyslně ukončí cestu poutníků z Lisabonu a pozve k žití v radosti a přítomnosti. Přihlašování je možné do středy 15. listopadu.

foto biscup

BISCUP alias Diecézní setkání mládeže nabízí také nepřeberné množství duchovních momentů. Foto: Jakub David

O víkendu 24.–26. listopadu 2023 se do Fulneku sjede více než 300 mladých z celé diecéze – od Jeseníku po Jablunkov, aby se společně setkali a oslavili 38. Světový den mládeže. Setká se s nimi i biskup Martin, který s mladými stráví páteční večer a část sobotního programu včetně podvečerní slavnostní mše svaté. 

Být tady pro druhé

Letošní setkání bude provázet verš z Lukášove evangelia: „Když uslyšela Mariin pozdrav, byla naplněna Duchem svatým.“ Navazuje na motto loňského diecézka a letošních Světových dní mládeže v Lisabonu, kde Maria spěchala do hor za Alžbětou. S Marií jsme vstávali, spěchali, byli v pohybu – a teď se chceme společně setkat v radosti a přítomnosti Ducha Svatého.

Celovíkendové podtéma „buď tady pro druhé v modlitbě“ bude postupně provázet jednotlivé dny nejen během večerních programů. 

Inspirace & sdílení

BISCUP staví na pilířích setkání, modlitby, sdílení a vzájemné inspirace. Právě inspirovat se letos účastníci mohou nejen při katechezích, ale i v rámci bohatého výběru workshopů. Od kreativního tvoření věnců přes téma naděje & ekologie po upgrade společenství či modlitbě za druhé. Součástí bude i velká akční hra ve městě. 

Jedním z velkých okamžiků bude sobotní večerní talkshow, kde si popovídáme se třemi hosty – Klárkou Řihákovou, ex-týmačkou olomouckého ADCM, Františkem Talířem, náměstkem hejtmana Jihočeského kraje, a knězem P. Janem Berkou. 

Všechny informace o setkání najdete na webu diecezko.doo.cz, kde je stále ještě možné se do 15. listopadu přihlásit. 

TIP: V neděli se k nám můžete přidat díky TV Noe při přenosu mše svaté v 10.00. Závěrečnou mši svatou bude celebrovat P. Daniel Vícha.

DCM Ostrava

Pin It