Opava - Počtrnácté se vydají poutníci z ostravsko-opavské diecéze z Opavy na Velehrad. Podruhé bude tato tradiční pěší pouť pouze jednodenní. Vícedenní putování není aktuálně kvůli doznívající pandemie nemoci Covid-19 možné. Pořadatelé proto také letos zvou zájemce na pouť, jejíž větší část absolvují autobusem a poslední úsek z Napajedel pěšky. Děkujeme Pánu Bohu, že aspoň tímto způsobem můžeme pokračovat v této pěkné tradici pouti Opava – Velehrad,“ říká haťský farář P. Bartłmiej Błaszka, který před 14 lety poprvé na pouť pozval mládež opavského děkanátu. Od té doby se pěší putování stalo každoroční tradicí.


OpavaVelehrad

Na cestu se vydají v úterý 6. července z Opavy. Před odjezdem se účastníci shromáždí v konkatedrále Nanebevzetí Panny Marie v 6.15 hodin k ranní modlitbě. Po ní nastoupí do autobusu, který poutníky převeze do Napajedel. Průvodcem a patronem na cestě bude letos sv. Josef, jehož rok vyhlášený papežem Františkem prožívá celá církev. Motto letošní pouti proto zní: Jak Josef být přímluvcem, pomocníkem a průvodcem těžkými časy (na základě listu papeže Františka Patris Corde).

Program jednodenní pouti Opava-Velehrad:

Opava: Ranní modlitba a požehnání na cestu opavským děkanem v konkatedrále Panny Marie

Opava – Napajedla: Autobusem

Napajedla: Adorace a katecheze o sv. Josefu v kostele sv. Bartoloměje, návštěva a modlitba za mládež celého světa u hrobu kandidátky k blahořečení Aničky Zelíkové

Napajedla – Traplice: Autobusem

Traplice: Loretánská litanie v kapli Panny Marie Růžencové

Traplice – Velehrad: Pěší pouť cca 8km /kdo nezvládne tuto cestu pojede na Velehrad autobusem/

Velehrad: Návštěva Baziliky a areálu a v 18.00 mše sv. spolu s biskupy Čech, Moravy a Slezska, pozdrav a požehnání na zpáteční cestu od ostravsko-opavských biskupů.

Příspěvek:

Děti a mládež: 100 Kč /včetně obědu/

Dospěli: 450 Kč /včetně obědu/

Tímto děkujeme ostravsko-opavské diecéze, Obci Hať a Římskokatolické farnosti Hať za finanční podporu této akce.

Pojištění je dobrovolné a každý si ho vyřizuje sám. S sebou si vezměte kartičku zdravotního pojištění

Duchovní příprava:

Prosíme před zahájením pouti o modlitbu s prosbou o duchovní plody putování

Před pouti doporučujeme přistoupit ke svátosti smíření ve svých farnostech

Opatření:

Po nástupu do autobusu každý starší 18 let podepíše prohlášení, že nemá příznaky žádného onemocnění a není si vědom toho, že za posledních 14 dnů byl v kontaktu s osobou nemocnou na Covid-19.

Přihlášení:

Na tuto pouť se můžeš přihlásit také e-mailovou cestou do 25. června 2021. Do zprávy, kterou pošleš na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. napiš svoje:

Jméno a příjmení,

Datum narození,

Přesnou adresu.

Když obdržíme Tvůj e-mail napíšeme zpět, abys měl jistotu, že jsme Tě na pouť přihlásili.

Více informací k pouti na opava-velehrad.cz.

Pin It