Diecéze – V minulém týdnu zachytili fotografové společenství Člověk a Víra některé z událostí ze života Církve. Slavnost Nanebevstoupení Páně prožili ve čtvrtek 21. 5. věřící v katedrále Božského Spasitele s pomocným biskupem Martinem Davidem.

Věřící ve farnosti Vražné na Odersku se rozhodli připojit několika aktivitami k týdnu Laudato si´, který vyhlásil papež František. Vytvořili v kostele nástěnku na toto téma, připravili a rozdali letáček s výtahem encykliky a s modlitbou za naši vlast. Rodiny s dětmi dostaly knihu Josefa Kožíška: Pohádka Lesa, aby dětem mohli pomocí říkanek, pohádek a příběhů se zvířecí tematikou přibližovat přírodu. Během týdne se konaly májové pobožnosti v přírodě a jednu z nich spojili i s brigádou, při níž čistili pozemek od mladých výhonků křídlatky. Další aktivity je čekají v dalších dnech.

V neděli mohli poutníci vidět jednodenní výstavu nejnovějších fotografií Člověk a Víra v dřevěném kostelíku Panny Marie Pomocnice na Gruni. Byla zde převezena z Katolícké univerzity v Ružomberku, kde ještě stihla proběhnout vernisáž s workshopem a nedlouho nato si situace vyžádala uzavření nejen budovy s výstavou, ale také hranic obou zemí. Pod dohledem slovenské policie a vojáků mohli fotografové snímky přivézt zpět do České republiky a na poděkování Panně Marii za zlepšování pandemie je v dřevěném kostelíku na Gruni vystavit.

Fotogalerie: Zdeněk Poruba/Člověk a Víra; Nela Franková/Člověk a Víra; Dominik Polanský/Člověk a Víra

Pin It