Odry/Ostrava - Střední pedagogická škola a Střední zdravotnická škola svaté Anežky České v Odrách se zapojila do sociálního projektu Českého rozhlasu "Ježíškova vnoučata". Mezi osamělými seniory našli na internetovýh stránkách projektu si skupinka studentů z 3. ročníku oboru Sociální činnost vybrala paní Veronu z Ostravy, které přijeli osobně splnit její vánoční přání. Jedenadevadesátiletá klientka Charitního domu sv. Alžběty v Ostravě si přála k Vánocům vlnu a časopisy o pletení.

"Toto přání ji přijeli splnit naši studenti. Dárek jeli předat osobně do Charitního domu sv. Alžběty v Ostravě. Paní Verona byla z návštěvy nadšena a studenti mile potěšeni, že mohli tento dobrý skutek v tento předvánoční čas splnit a udělat tak staršímu člověku radost," uvedla ředitelka církevní školy Pavla Hostašová.

Projekt "Ježíškova vnoučata" měl premiéru v roce 2017. S nápadem obdarovávat osamělé seniory přišla jedna z mladých redaktorek Českého rozhlasu. Stanice na webu https://pribehy.jeziskovavnoucata.cz/ zveřejňuje seznamy přání lidí, kteří tráví podzim svého života v domovech důchodců a umožňuje komukoliv jejich přání osobně splnit. Senioři si přejí různé hmotné dary nebo zprostředkování setkání se svými příbuznými a jiné zážitky. Například svezení popelářským vozem.

Studenti "Ježíškova vnoučata"  s paní Veronou, které předali dárek. Foto: www.cssodry.cz 

Pin It