Ostrava – V koncertní sál se ve středu 2. ledna změní konferenční prostory biskupství v Ostravě. V 18.00 hodin zde vystoupí Roman Dostál a Slávek Klecandr – dva ze zakládajících a stálých členů skupiny Oboroh. Za 30 let jejich muzikantské spolupráce vznikla spousta písní s duchovní tématikou, včetně Klecandrem ojediněle zhudebněných starozákonních žalmů.

Oboroh je folkrocková skupina z Rychnovska, která se stala legendou. Má na svém kontě přes 30 tisíc prodaných, kritikou velmi dobře přijatých alb, přes 1000 koncertů nejen v tuzemsku, ale i na Slovensku, v Polsku, Německu, Holandsku, Francii, Švýcarsku, Irsku a několik společných vystoupení s Filharmonií Hradec Králové.

A jak o muzikantech smýšlí odborná veřejnost?

 Atmosféra dýchá neuvěřitelným klidem, jenž vás zasáhne, …  (Dan Hájek – musicserver.cz)

Klecandrova neohraničenost je spíše uvnitř textů, které se každým poslechem proměňují a odhalují další spodní proudy.“ … (Petr Mareček - iDnes.cz)

Neúnavně invenční stálice na naší hudební scéně … (František Černý  - Čechomor)

Na naší hudební scéně zcela nezaměnitelní … (Jura Pavlica - Hradišťan)

Snadno rozpoznatelný Dostálův hlas, který má v sobě vedle své charakteristické chraplavé barvy skrytou těžko popsatelnou, ale jasně přítomnou důvěryhodnost … (Milan Tesař - Rádio Proglas)

Nenechte si ujít meditativní koncert - duchovní příběh na křižovatce folku a klasiky, ve kterém zaznějí starší i novější skladby v komorní úpravě pro piano, kytaru a dva charakteristické hlasy. Jako hosté vystoupí spřátelení muzikanti z rodiny Hradilů.

Vstupné na koncert je 100 Kč.

Místo koncertu: Sál biskupství ostravsko-opavského, Kostelní nám. 1, Ostrava

Začátek: 2. ledna v 18.00 hodin

Pin It