Jablunkov - Charita Jablunkov ve spolupráci s ostatními sociálními službami připravila v týdnu od 5. 10. do 9. 10. akci nazvanou Týden sociálních služeb. Jeho součástí bude bohatý doprovodný program pro veřejnost a započne mší sv., kterou bude v pondělí 5. 10. v 15.00 sloužit na úmysl všech sociálních služeb, které působí na Jablunkovsku P. Janusz Kiwak.

PROGRAM PRO VEŘEJNOST:

PONDĚLÍ 16.00

(Bývalá speciální škola, Bukovecká 479)
 
SLAVNOSTNÍ OTEVŘENÍ NOVÉHO CHARITNÍHO CENTRA POMOCI SV. RAFAELA. Raut, program pro děti, hudební vystoupení p. Władysław Czepiec a jiné.

ÚTERÝ 16.00

(Denní stacionář, Bezručova 130)

BESEDA NA TÉMA: PĚSTOUNSKÁ PÉČE. Autentická výpověď o tom, jaké radosti i strasti přináší život s dětmi v pěstounské péči. Povídat bude pěstounka Jana Borkovcová a Dorota Kurková.

DOPROVODNÁ AKCE: DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ. Denní stacionář sv. Josefa. 9.00 - 15.00

STŘEDA 16.00

(Kino Mír, Jablunkov)

Konference DŮSTOJNÉ UMÍRÁNÍ V BEZPEČÍ DOMOVA A PROMÍTÁNÍ DOKUMENTU POSLEDNÍ SNY. Péče o staré, nemocné, ale milované členy naší rodiny. Přednáší: Mgr. Libuše Koppová a Danuše Walachová, zakladatelky domácího hospice.

ČTVRTEK 19.00

(Kino Mír, Jablunkov)

PROMÍTÁNÍ: FILM MAMI! Diane se rozhodne zvládnout sama výchovu svého dospívajícího syna Steva s diagnózou ADHD.  

DOPROVODNÁ AKCE: DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ v rámci 10. výročí založení služby Dům s pečovatelskou službou. 9.00 – 15.00 hod., Alej Míru 118, Jablunkov. 

PÁTEK 16.00

(Nádvoří Sester Alžbětinek)

Divadelní představení: LÁSKA? Hrají a tančí klienti Denního stacionáře sv. Josefa. Po představení bude následovat raut a sdílení zážitků z celého Týdne sociálních služeb.

převzato z: http://jablunkov.caritas.cz/

 

Pin It