referendum2Vatikán - Papež František povzbudil Slováky v pokračování v zápase o ochranu rodiny. Učinil tak tři dny před referendem, které se rodiny týká. Zdravím slovenské poutníky a skrze ně chci vyjádřit svou podporu církvi na Slovensku a povzbudit všechny v pokračování v zápase na obranu rodiny, životodárné buňky společnosti,“pozdravil mimořádně slovenské poutníky papež František během středeční (4. února 2015) generální audience. Učinil tak tři dny před referendem o ochraně rodiny, které proběhne na Slovensku v sobotu 7. února 2015.

Občané se v něm budou moci vyjádřit ke třem otázkám:

  • Souhlasíte s tím, aby se manželstvím nemohlo nazývat žádné jiné soužití osob kromě svazku mezi jedním mužem a jednou ženou?
  • Souhlasíte s tím, aby párům nebo skupinám osob stejného pohlaví nebylo umožněno osvojení (adopce) dětí a jejich následná výchova?
  • Souhlasíte s tím, aby školy nemohly vyžadovat účast dětí na vyučování v oblasti sexuálního chování či eutanázie, pokud jejich rodiče nebo samotné děti nesouhlasí s obsahem vyučování?

Referendum se koná z iniciativy slovenské Aliance pro rodinu, díky níž bylo shromážděno přes 400.000 podpisů potřebných k vyhlášení celonárodního hlasování. O datu konání následně rozhodl prezident Andrej Kiska.

Pin It