Ondřejník / Ivančena/ Dobrá / Mořkov / Frenštát p. Radhoštěm - Už čtvrté dějství akce Stromy pro Ondřejník pořádají v sobotu 22. dubna Biskupské lesy ve spolupráci s Moravskoslezským krajem. Přidejte se a udělejte s námi Beskydy zelenější. O víkendu se chystá také setkání skautek a skautů na Ivančeně a hned několik poutí: blíží se totiž svátek sv. Jiří.

dsc9921

Sázení stromků na Ondřejníku. Foto: Dominik David / Člověk a Víra

Hledáte plány na víkend, který by měl být přinejmenším v Beskydech slunečný? Přidejte se k naší zalesňovací akci na Ondřejníku! Biskupské lesy tam už počtvrté ve spolupráci s Moravskoslezským krajem zvou veřejnost, aby si vyzkoušela, co výsadba stromků obnáší. Tentokrát se výsadba uskuteční v sobotu 22. dubna ve svahu nad obcí Lhotka. Mapa je zde. Dopolední blok sázení začíná v 9.00 a potrvá do 11.30. Ten odpolední vypukne ve 13.00 a skončí v 16.00. „Samotné sázení bude probíhat pod odborným vedením pracovníků Biskupských lesů v malých skupinách cca po 20ti lidech. Nářadí k sázení bude připraveno. Upozorňujeme zájemce, že jelikož se jedná o sázení stromů v terénu, je nutné mít pevnou obuv a rukavice," uvádí organizátoři na webu: https://stromyproondrejnik.msk.cz/ Pomocníky čeká drobná odměna.

V podobnou dobu: v sobotu 22. dubna dopoledne budou na blízkou Ivančenu stoupat davy skautů a skautek. Chystá se tam tradiční pouť, při které v blízkosti svátku sv. Jiří stoupají skauti k mohyle navršené na připomínku skautů umučených za druhé světové války. Mše svatá s biskupem Martinem tam začíná v 11 hodin.

Svatého Jiří budou slavit v neděli také farnosti, které mají kostely zasvěcené tomuto světci. V Mořkově budou mše svaté slouženy v 6.30 a v 8.00, v Dobré pak v 8.00 a v 10.30. V Jeseníku-Bukovicích bohoslužba začíná v 15.00 a ve stejný čas se ke mši svaté sejdou ve Vrchách u Fulneka.

Na modlitbu v přírodě zve v neděli odpoledne farnost Frenštát pod Radhoštěm. Pobožnost u kaple sv. Marka začíná v 15 hodin.

Pin It