Rejvíz - Rejvíz přivítá v sobotu 11. února 1. pouť za Slezsko. V tamním kostele Jména Panny Marie bude sloužena mše sv., po ní bude následovat pěší pouť s růžencem a pobožnost u Lurdské jeskyně.

Srdečně zveme všechny Slezany a fanoušky slezské historie, kultury a tradic na 1. pouť za Slezsko, a to na Rejvíz u Zlatých Hor. Rejvíz je nejvýše položenou vsí v Českém Slezsku, a proto z tohoto symbolického místa se budeme modlit za naši drahou historickou zemi v průběhu mše svaté /začínajcí v 10.00/ v sobotu 11. února 2023 v kostele Jména Panny Marie a pak se vydáme na pěší pouť k jeskyni Panny Marie Lurdské, která se nachází v nadmořské výšce 790 m. Z toho místa se Panna Maria dívá na celé České Slezsko a z tohoto místa také všem požehnáme. 11. února je svátek Panny Marie Lurdské.

Teplý čaj a něco malého sladkého na zub po pobožnosti u jeskyně Panny Marie bude pak připraveno. Pokud byste něco také upekli a donesli, budeme rádi. Pokud přijedete z větší dálky, tak si pak můžete zajit na oběd do nějaké rejvízské restaurace. Nezapomeňte si s sebou vzít slezské vlajky /můžete také české, moravské a jiné – vždyť jsme jedna rodina/.

Zvou věřící ze Zlatých Hor a o. Bartłomiej, farář

Převzato z webu jesenického děkanátu.

Fotografie rezjvízského kostela převzata z webu farnosti Zlaté Hory.

Pin It