Maria Hilf – Poutní místo Panny Marie Pomocné u Zlatých Hor jde s dobou. Přiblížit mariánskou svatyni a její okolí především mladým uživatelům sociálních sítí má přítomnost Maria Hilf na Instagramu. První snímky se začaly na profilu poutni_misto_mariahilf objevovat 13. května. Dnes je jich už 62 a další posty stále přibývají.


MariaHilfInstagramAres


Fotky pořizuje a sdílí rektor poutního místa P. ThLic. Mariusz Rafał Jończyk, který na Maria Hilf působí druhým rokem. Společně s ním poznává nejrůznější zákoutí a okolního lesa jeho pes „Ares“. Ten se také zhostil role modelu, který v okolí poutního místa svému pánovi rád zapózuje. Občas fotografovi zapózuje také místní kocour, který stráží poutní dům. „Otec Tomasz Horak z nedaleké polské obce Jarnołtówek mu říká ‚kocurek parkingowy ‘, protože jej nejčastěji potká právě na parkovišti před poutním domem,“ vysvětlil rektor P. Mariusz Jończyk.

Líbí se vám poutní místo zachycené na fotografiích? Můžete jej poznat osobně. Otevřeno je každý den. Pravidelné bohoslužby jsou každou sobotu v 10.30 hodin a v neděli v 10.30 a 15.00 hodin. Každý první pátek organizuje přátelé poutního místa noční křížovou cestu z areálu Bohem na kraji Zlatých Hor až k poutnímu místu. Na cestu se poutníci vydají aktuálně v pátek 3. června ve 21.00 hodin.

Více informací k poutnímu místu, kde můžete získat duchovní posilu při modlitbě k Panně Maarii Pomocné, najdete na webu https://www.mariahilf.eu/.

Foto: https://www.instagram.com/poutni_misto_mariahilf/

Pin It