Ostrava – V sobotu 20. listopadu bude Ostrava hostit BISCUP aneb Diecézní setkání ostravsko-opavské mládeže s otcem biskupem. Setkání je určeno pro všechny mladé od 14 do 26 let, kteří touží načerpat novou inspiraci, obnovit své srdce nebo navázat nová přátelství. Účastníky čeká pestrý program, jehož vyvrcholením bude mše sv. v kostele v Ostravě-Pustkovci.

Původně se měl BISCUP konat celý víkend, leč z důvodu aktuální epidemiologické situace bude probíhat pouze v sobotu 20. 11. Diecézní kaplan pro mládež o. Jan Slavík vyjádřil v této souvislosti poděkování všem, kdo se na setkání jakýmkoli způsobem podíleli a vložili do jeho pořádání své síly a schopnosti, zároveň vyjádřil i naději, že proběhne ke slávě Boží.

Tématem letošního setkání je verš z Písma svatého ze Skutků apoštolů: ,,Vstaň, udělám z Tebe svědka toho, co jsi viděl.“ Účastnící se mohou těšit na různorodé workshopy, na vzácné hosty, zajímavé interaktivní katecheze a sdílení ve skupinkách, které je tímto tématem provedou. Podrobný program najdete zde.

Je nutné při registraci předložit potvrzení o negativním testu z testovacího zařízení (platí i pro očkované).

Pin It