Bílá - Na tradiční podzimní svatohubertskou mši svatou zve v sobotu 23. října Obec Bílá, Biskupství ostravsko-opavské a Biskupské lesy. Program začíná v 13.30 u kostela sv. Bedřicha průvodem s jezdci na koních a svatohubertským jelenem, který je symbolem této slavnosti lesníků a myslivců. Cílem účastníků je palouček před loveckým zámečkem biskupe Fürstenberka, kde bude apoštolský administrátor Martin David celebrovat mši svatou. Začátek bohoslužby doprovázené troubením lesních rohů je v 14.00 hodin.  


Bila2019


Před mší svatou bude na lovce svatohubertského jelena pasován lovec, který jelena skolil. Pasování loveckou dýkou provede vrchní lovčí Ing. Jaroslav Štefek z Biskupských lesů. Svatohubertskou mši svatou doprovodí trubači Okresního mysliveckého svazu z Přerova a pěvecký sbor Chorus Collegium Odry. 

Po duchovním programu bude v Horské chatě Bílá připraveno občerstvení se zvěřinovým gulášem. Od 16.00-17.30 hodin bude před chatou ukázka výcviku dravců. V případě velmi nepříznivého počasí proběhne Svatohubertská mše svatá v kostele sv. Bedřicha. 

Účastníci jsou povinni dodržovat platná protiepidemická opatření. 

Plakát ke stažení zde

Foto: Jan Kalenský/Člověk a Víra

Pin It