Ostrava - V příjemném prostředí areálu Třebovického parku v městském obvodě Ostrava-Třebovice se koná pravidelně třetí víkend v září podzimní slavnost Třebovický koláč. Její „náplň“ tvoří všehochuť hudebních žánrů, od folkloru přes folk, country, bluegrass a trampskou písničku až po duchovní hudbu. Zveme vás ve dnech 17. – 19. září 2021 na letošní 17. ročník, který nabídne opět pestrý hudební a taneční program známých souborů, skupin, kapel a muzik. V neděli 19. Září začíná program mší svatou.


trebovickykolac2019


Na hlavní scéně se během třídenního festivalu vystřídají známé kapely a vynikající interpreti: BG Styl, Žamboši, Epydemye, Pavel HELAN, Pavel ŽALMAN, Janek LEDECKÝ, Ewa FARNA. Folklorní program obohatí svým vystoupením folklorní Vojenský umělecký soubor ONDRÁŠ z Brna a Tomáš KOLÁČEK s projektem 3světy. V neděli zveme návštěvníky slavnosti k účasti na mši svaté za doprovodu Pavla Helana, které si mohou také poslechnout v samostatném koncertu ve 14 hod. V nedělní obědové pauze vystoupí cimbálová muzika LIPKA, která zahraje k poslechu před budovou Třebovického altánu. K programu festivalu patří i sobotní večerní posezení s cimbálovou muzikou a country kapelou Astra.

Po dobu slavnosti probíhá v areálu parku lidový jarmark, kde nebude chybět ani bohaté občerstvení včetně koláčů. Pro děti je připraveno spousty zábavy - koutek s malováním, soutěžemi, jízda na báječných kolech, ukázky šermířského umění, pohádky v podání Divadélka Smíšek, Divadla Sluníčko a divadelního souboru Berani z Těškovic. V parku budou i zvířata z minizoo Skalka a ukázka sokolnictví. Své místo zde mají i různé organizace a spolky: Centrum pro rodinu a sociální péči z.s., Balónek z.s. Dalším zajímavým zastavením v parku je stánek s kampaní „Dejme dětem rodinu“, kde návštěvník slavnosti získá informace o pěstounské péči a možnosti pomoci dětem umístěných v ústavech.

Nenechte si ujít letošní Třebovický koláč s bohatou náplní hudby, tance, zpěvu a zábavy.

Pořadatelem slavnosti je Slezský soubor Heleny Salichové, z.s., který působí při VŠB – Technické univerzitě Ostrava. Slavnost je podpořena Ministerstvem kultury, Moravskoslezským krajem, statutárním městem Ostrava, Městským obvodem Ostrava-Třebovice, Nadací Landek, Nadací život umělce a ostravskými společnostmi. Mediálními partnery jsou Rádio Čas, Rádio Proglas, Televize NOE, TV Fabex a portál Kudy z nudy.

Pátek 17. září 2021

Vstup do parku od 15:00 hod.

18:00 EPYDEMYE
19:30 Tomáš KOLÁČEK, 3světy
20:30 Divadlo Víti Marčíka – Středověká mysteria (v parku)
21:30 Ewa FARNA

Sobota 18. září 2021

Vstup do parku od 12:00 hod.

14:00 slavnostní zahájení, ŽALMAN & Spol.
15:30 Divadlo Víti Marčíka – Bajaja
17:00 STŘÍPKY Z REPERTOÁRU – koncert Orchestru lidových nástrojů a dívčího sboru VUS Ondráš
18:30 ŽAMBOŠI
20:00 ONDRÁŠOVSKÉ PUTOVÁNÍ, celovečerní program VUS Ondráš
21:30 – posezení s country kapelou Astra

Neděle 19. září 2021

Vstup do parku od 9:30 hod.

10:00 mše svatá v Třebovickém parku, slouží P. Lukáš Engelmann za hudebního doprovodu písničkáře Pavla Helana
11:30 cimbálová muzika LIPKA
14:00 Pavel HELAN
15:00 Mentalica
15:15 BG Styl
16:15 Divadlo Víti Marčíka – Šípková Růženka
17:30 slavnostní ukončení / Janek LEDECKÝ

Vstupné na akci přádanou Slezským souborem Heleny Salichové z.s. lze koupit na všechny tři dny nebo jednotlivě. Informace o cenách vstupenek na https://www.trebovickykolac.com/vstupne/.

Foto: Farnost Třebovice

Pin It