Ostrava - Přesně za dva měsíce se v ostravském Trojhalí Karolina setkají umělci Miro Žbirka, Hana Fialová a Sima Magušiová (roz. Martausová) na jednom pódiu, aby společně vytvořili program benefičního koncertu pro Charitu Ostrava. Tradiční podzimní koncert "Sešli se, aby pomohli", je naplánován na čtvrtek 23. Září od 19.00 hodin. Vstupenky lze již nyní koupit v předprodeji. Koncert podpoří lidi bez domova a Charitní dům sv. Benedikta Labre v Ostravě-Vítkovicích.


SesliSe2021


„Předprodej vstupenek probíhá od 21. 7. 2021 v on-line v systému Ostravského informačního servisu, vstupenky lze zakoupit také ve všech jeho pobočkách v rámci Ostravy. Cena vstupenky: 490 Kč, děti do 12 let zdarma, držitelé průkazů ZTP, ZTP/P - 300 Kč a doprovod zdarma,“ uvedl Dalibor Kraut, tiskový mluvčí Charity Ostrava.

Při benefici se představí slovenská zpěvačky Simy Magušinové (roz. Martausová), díky spolupráci se souborem opereta/muzikál Národního divadla moravskoslezského vystoupí jeho přední sólistka Hana Fialová s komorním orchestrem Jakuba Žídka. Koncert završí Miro "Meky" Žbirka s kapelou. Moderátorem programu: bude Jiří Krupica.

„V Charitním domě sv. Benedikta Labre pomáháme ženám a mužům bez domova v jejich obtížné situaci. V centru jim poskytujeme bezpečné zázemí, možnost osobní hygieny, základní nasycení a sociální poradenství. Celý výtěžek vstupného na koncert bude využit na podporu dofinancování již proběhlé rekonstrukce objektu a potřebných dalších oprav exteriéru budovy v rámci povolené veřejné sbírky,“ dodal Dalibor Kraut .

Záštitu nad koncertem převzali Mons. Martin David, apoštolský administrátor ostravsko-opavské diecéze, prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc., hejtman Moravskoslezského kraje a Ing. Tomáš Macura, MBA, primátor statutárního města Ostravy.

Akce se uskuteční dle aktuálních epidemiologických opatření. O případných změnách budeme informovat. Podmínky vstupu se řídí aktuálně platným mimořádným opatřením Ministerstva zdravotnictví ČR.

Projekt je realizován s finanční podporou statutárního města Ostravy a Moravskoslezského kraje a partnerů.

Pin It