"...  neboť tento viditelný svět pomíjí." (1 Kor 7, 31). Toto je věta, která mi z čtení této neděle způsobila největší radost.

Ano, jsem rád, že to dobře dopadlo v Ninive, ačkoli chudák Jonáš nejprve musel trpět v břiše velké ryby a později si zas přál zemřít, neboť jak prorok vyšel na posměch - vždyť ohlašoval zničení města i lidi, ale Bůh viděl pokání Ninivské a projevil své milosrdenství ... Raduji se z toho, že první apoštolové neváhali a šli za Ježíšem. Vždyť díky jejich ochotě dnes mohu být věřící, žít s Ježíšem a také psát tyto texty.


nature 3048299 1280


No svatý Pavel píše něco, co se mě dotýká velmi osobně: všechno to, co je v současném světě, pomíjí. To, co vidím, co používám, s čím pracuji ... Nestane se to někdy v daleké budoucnosti, ale už se to míjí. Zůstane jen to, co je nepomíjející. A pak bude "nové nebe a nová zem, na kterých přebývá spravedlnost" (2 Pt 3, 13). Vysloveně pociťuji radost, když si uvědomuji, že Bůh už pracuje na tom, že nebude žádný beton, benzín, sloupy, asfalt, ploty, ošklivé domy, kopy plastů ... vše, co zohyzďuje naši planetu.

Ale přitom si uvědomuji i to, že jako člověk si z toho musím udělat nějaký závěr - a moudrý závěr je jen jeden: jestliže tento viditelný svět pomíjí, nemá smysl utrácet život investicí do toho, že pomine. Ale má smysl věnovat se tomu, co je nepomíjející. A víš, co to je? Lidská duše je nesmrtelná a Boží slovo nikdy nepomine.

Od chvíle tvého početí jsi předurčen věčně žít. A jsou dvě možnosti věčného života - nebe nebo peklo. Radost nebo zoufalství. Buď moudrý a každý den si vybírej nebe. Pak si ho jistě vybereš i ve chvíli, kdy se postavíš před tvář Boha a on se tě zeptá: "N., miluješ mě? Máš mě rád? "

Žijeme v neklidné době (určitě totéž říkali pokolení před námi a budou hovořit pokolení po nás). No víme, že všechen ten neklid a všechny jeho příčiny pominou (již nyní mizí v propadlišti dějin). No zůstaneme my a Boží slovo. Ono má moc spasit naše duše. Ono má moc vzkřísit naše těla.

Jak zainvestovat tento den? Do toho, co se rozpadne? Nebo do slavné věčnosti? Buď prozíravý investor. Dosáhneš bohatý zisk - věčnost s Bohem.

Převzato a přeloženo do češtiny s laskavým svolením autora a žilinské diecéze z portálu: http://dcza.sk 

Přeložil: Mgr. Bc. Pavel Siuda

Pin It