Starý Jičín/Koclířov – Zádušní mše svaté za prvního kněze ostravsko-opavské diecéze, který zemřel na následky nemoci Covid 19 - P. Petra Dokládala (1947), byly slouženy ve čtvrtek 29. 10. ve Starém Jičíně a po převezení ostatků v Koclířově u Svitav. Odtud mši svatou přenášela živě televize Noe a streamovala Českomoravská Fatima Koclířov. Pohřben je na místním hřbitově u farního kostela sv. Filomény.

Ve Starém Jičíně v kostele sv. Václava pohřební obřady kněze P. Petra Dokládala, který byl zdejším farářem, vedl Mons. Dr. Alois Peroutka – novojičínský farář a děkan.

Mši sv. i obřady u hrobu na hřbitově vedle farního a poutního kostela sv. Filomény pak vedl Mons. Pavel Dokládal, rodný bratr otce Petra a současně farář Koclířova a národní prezident Světového apoštolátu Fatimy (WAF) v ČR, a to proto, že biskupové Martin David ani František Václav Lobkowicz neměli možnost kvůli nemoci a karanténě se pohřbu účastnit. V závěru mše sv. bylo přečteno rozloučení obou otců biskupů ostravsko-opavské diecéze, farníků ze Starého Jičína i primase českého Dominika kardinála Duky, jakož i mezinárodního prezidenta WAF prof. América Pabla Lópeze Ortize z Portorika, včetně vzpomínky a poděkování za velké množství projevů kondolence, převážně na sociálních sítích.

P. Petr Dokládal letos poděkoval za 35 let kněžského života. Byl velký poutník a kněz odevzdaný a zasvěcený Bohu skrze Neposkvrněné Srdce Panny Marie a duchovní moderátor WAF – Světového apoštolátu Fatimy – Fatimského apoštolátu v ČR.

Fotogalerie ze Starého Jičína: Nela Franková/Člověk a Víra

Fotogalerie z Koclířova u Svitav: Václav Kašík/Člověk a Víra

Zádušní mše svatá ve Starém Jičíně

Zádušní mše svatá v Koclířově u Svitav

 

 

 

 

 

Pin It