Ostrava-Koblov - Práce pro 12 lidí v montážní chráněné dílně Charity Hrabyně je ohrožena. Požár, který v neděli 27. září zachvátil prostory v areálu Nové Šance v Ostravě-Koblově, vyřadil pracoviště na několik měsíců z provozu. Všechno co bylo z plastu se rozteklo jako smažený sýr. Co oheň nezničil, znehodnotil černý dým a mastné saze, které doslova prostor dílen vyudily.


DilnyCharitaHrabyneKoblov


Chráněná dílna na kompletaci plastových hraček, autodílů a demontáž elektro odpadu vzplála podle předběžných zpráv vyšetřovatelů vlivem technické závady. Lidé, kteří do bývalých koblovských kasáren docházejí denně do práce, nyní odklízejí znehodnocené výrobky do kontejnerů. Pro ředitele Charity Hrabyně Františka Horsáka je nyní důležité najít náhradní prostory a pokračovat v činnosti, která zaměstnává osoby znevýhodněné na trhu práce.

 „Oheň zlikvidoval téměř vše a my teď řešíme zejména to, abychom mohli pokračovat ve výrobě a lidé nepřišli o práci,“ uvedl František Horsák. „Prostory, které vyhořely, se budou muset několik měsíců opravovat. Bude také náročné v současné době sehnat řemeslníky, kteří by objekt opravili,“ dodal ředitel Charity Hrabyně, který pro své kolegy hledá prostory, kde by mohla jejich činnost přechodně pokračovat.

Foto: Pavel Siuda

 

Potřebujeme 200 m2 s bezbariérovým přístupem

Pro dočasné fungování chráněných dílen potřebuje Charita Hrabyně v Ostravě místo, kam by bylo možné přesunout výrobu do doby, než vše dáme do původního stavu.

Hledáme:

  • prostory pro dílny o rozloze asi 200 m2
  • místo: Ostrava
  • prostory by měly být bezbariérové (zaměstnáváme osoby s hendikepem)
  • součástí by měl být přístup pro nákladní auto (rampa)
  • součástí by měly být skladovací prostory
  • součástí by mělo být sociální zázemí (WC, kuchyňka, šatna)

Pokud můžete nabídnout pomoc, kontaktujte ředitele Charity Hrabyně:

František Horsák
tel. +420 731 625 640
e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Foto: Pavel Siuda

Pin It