Nikdo nemůže říci: „Ježíš je Pán,“ leč v Duchu svatém.“ (1 Kor 12, 3b). 

Můj milovaný synu / Moje milovaná dcero.

Přestože se na Vánoce píšou dopisy Ježíškovi, já, jeho Otec, jsem se rozhodl tyto Vánoce napsat dopis Tobě. Můj Syn totiž potřebuje od Tebe dáreček. Vlastně dar. On sám o něj už nechce nikoho prosit, protože zažil mnoho zklamaní a má z toho zlomené, bolavé srdce.

Ale začněme přáním: Přeji Ti, ať jsou letošní Vánoce pro Tebe úplně jiné, než všechny předchozí. A víš, když já něco přeji, tak to taky chci. A co chci, to se také stane. Už se těším, jak budeš překvapený ze všeho, čím Tě zahrnu! Budu šťastný, když objevíš všechny moje dárky!

Jaký dar tedy chci pro svého Syna? Tebe.

Můj Syn je utrápený, že za tolik lidí trpěl a zemřel, ale nemá kde hlavu složit. Také mnozí z těch, kteří jej často přijímají v Eucharistii, spěchají a jen co vyjdou z kostela, už je pohltí povinnosti, práce, děti, právo na odpočinek, dovolená, politika, televize... A Ježíš je na vedlejší koleji. A přitom on tak touží odpočívat v srdcích svých milovaných... Najít v nich místo, kde nebude neustále atakovaný hříchem, kde bude moct bezpečně odpočívat s vědomím, že je milovaný celým srdcem, celou myslí, ze všech sil.

Chceš dát mému Synovi takový dárek? Nenutím Tě k tomu. Nabízím Ti možnost obdarovat Boha. Jak to můžeš udělat? Zde je návod:

1.    Nesetrvávej v hříchu. Když se Ti stane, že něco provedeš (myšlenkami, slovy, skutky, zanedbáním dobrého), hned se postav přede mně. Vyznej svoje provinění, lituj jej (z lásky ke mně), rozhodni se příště lépe bojovat s pokušením, popros o jeho odpuštění („pro Krev Kristovu“) a popros Ducha Svatého, aby Tě opět naplnil. Když je to potřeba, utíkej ke zpovědi. Běž, neotálej.

2.    Když už máš čisté srdce, řekni Ježíši: „Milovaný Ježíši, dávám Ti celé své srdce, aby si v něm mohl přebývat, odpočívat, vládnout. Jsem ti k dispozici, toužím, aby si ve mně vždy našel příbytek, kde nejsi ohrožený hříchem.“

3.    Udělej si nějakou vnější připomínku této modlitby. Například nyní během svátků postav do centra obýváku jesličky, betlém, aby Ti připomínal, že Ježíš v Tobě přebývá. (Co tak postavit je přímo před televizi? Možná ji potom celé svátky ani nezapneš. Nebo všechno co budeš sledovat, budeš sledovat s mým synem.)

4.    Řekni někomu o této touze mého Syna dostat takovýto dárek. Aby bylo více srdcí, více příbytků, kde může můj (i Tvůj) milovaný Ježíš pokojně odpočívat, kde není ohrožovaný zlem.

Děkuji Ti, milovaný/milovaná, že miluješ mého Ježíše. Když bude mít můj Syn příbytek v Tobě, slibuji Ti, že já budu mít pro Tebe příbytek u nás doma, v nebi.

Velmi Tě miluji!

Tvůj Otec

 

PS. Vím, že takový dar Ježíši sám nedokážeš dát. Proto Ti už nyní, když to čteš, dávám svého Ducha Svatého. S ním to dokážeš. A děkuji!

Převzato a přeloženo do češtiny s laskavým svolením autora a žilinské diecéze z portálu: http://dcza.sk 

Přeložil: Mgr. Bc. Pavel Siuda

Pin It