Stará Bělá – Koncert, který by se nekonal. Tak v úvodu již druhého víkendového vystoupení pojmenoval koncert skupiny GOOD WORK její kapelník Jiří Jakubík. Posluchači si uvědomovali, že nebýt svatořečení Anežky České a následné sametové revoluce, toto setkání by se opravdu nekonalo.

17. listopadu tedy nastoupili hudebníci před zaplněný kostel sv. Jana Nepomuckého ve Staré Bělé a nenechali nikoho na pochybách, že svými dary umějí výborně sloužit. Radost ze svobody, hudby a daru víry temperamentně předávali svým posluchačům. Ti spontánně tleskali, přidávali se ke zpěvu a na pokyn zpěváků mávali rukama. Skvělou atmosféru doplňovali účinkující svým svědectvím, o které je pro biřmovance požádal místní farář P. Bohuslav Novák. Na závěr koncertu jim daroval 30 pomerančů – jako symbol 30. výročí obou významných událostí.

Po Třanovicích a Staré Bělé je mohou posluchači v listopadu slyšet ještě na Masarykově náměstí v Ostravě 30. 11. od 19.00. Přijďte se nechat unést dobrou hudbou do první adventní neděle.

Foto: Jan Pasečný

Pin It