Prašivá - Stovky dětí dorazily v pondělí 1. července na Prašivou na Diecézní pouť dětí s biskupem Františkem Václavem Lobkowiczem. Po mši svaté se malí poutníci vydali na horu Prašivá, kde Katechetické a pedagogické centrum ostravsko-opavského biskupství, připravilo program na téma „U pramene živé vody“. Letošní setkání finančně podpořil Moravskoslezský kraj.

Letošní setkání dostalo název „U pramene živé vody“ a mělo dětem přiblížit vodu jako zdroj a podmínku života, základní lidské právo, ke kterému ale všichni lidé na světě nemají stejný přístup a mnozí trpí jeho nedostatkem. Děti měly přímo na Prašivé na 26 stanovištích příležitost se o vodě dozvědět mnoho nového a také poznat a zakusit bohatství, které voda v sobě skrývá.

Inspirací pro toto téma bylo vyhlášení Mimořádného misijního měsíce papežem Františkem pod názvem Pokřtěni a posláni. Katechetické a pedagogické centrum proto připravilo program vodě s odkazem na svátost křtu, který křesťany spojuje, uschopňuje a vybízí k aktivnímu jednání a angažovanosti ve světě a společnosti.

Fotografie z události jak je zachytil Josef Cinciala, fotograf spolku Člověk a víra.

Pin It