Ostrava - V měsíci květnu jsme se stali součástí mezinárodní charitativní organizace Mary´s Meals – Mariina jídla, jež zajišťuje školní stravování dětí v chudých zemích světa.

Veřejnosti jsme poprvé tento projekt představili na Velikonočním koncertě a podruhé pak o týden později na Dětském dni. Ve spolupráci s Kongregací Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Ostravě-Pustkovci jsme vařili kaši, kterou dostávají děti v Africe a kterou mohli přítomní ochutnat. Rovněž jsme zorganizovali doplňkový Batůžkový projekt a zabalili přes 60 batůžků, které začátkem června putovaly nejprve do Vídně ke kontrole a pak do africké Malawi.

Díky všem těmto akcím jsme získali finanční prostředky ve výši 5.100 Kč a tak zajistili 12 hladovějícím dětem stravu na celý jeden školní rok (421 Kč stačí na nasycení 1 dítěte na celý školní rok). Několik našich studentek i vyučujících se začátkem června zúčastnilo setkání mladých dobrovolníků na Biskupském gymnáziu v Brně.

Děkujeme všem, které zaujala jednoduchá myšlenka propojení jídla a vzdělávání, jež dává naději vymanit se z chudoby a strádání a podpořili ji finančně, balili dětem batůžek či podpořili modlitbou.

Autor textu: Dagmar Máchová, Biskupské gymnázium Ostrava

Pin It