Ostrava – Modlitební sdružení Eucharistická hodina, jehož členové se zavazují k pravidelné adoraci a dobrovolné službě v církvi, bude mít své prví setkání. V sobotu 8. června připutují ze všech koutů diecéze do Ostravy, aby společně prožili svatodušní vigilii. Programu se zúčastní oba biskupové a je pozvánkou pro všechny, kdo chtějí duchovně prožít svatodušní vigilii.

„Tato pouť je svým programem otevřená všem, nejen členům společenství Eucharistické hodiny. Proto si vás všechny dovoluji pozvat k tomuto setkání,“ uvedl sekretář sdružení P. Petr Okapal, zvlášť vybízí ty, kdo by se rádi zúčastnili svatodušní vigilie a ve svých farnostech nemají žádný program.

První pouť a zároveň i setkání členů sdružení Eucharistická hodina a jejich sympatizantů začíná v kostele sv. Václava v 15.00 hodin adorací před Nejsvětější svátosti oltářní. Po přednášce pomocného biskupa Martina Davida a malé přestávce na občerstvení se účastníci setkání přesunou do katedrály Božského Spasitele. Zde v 17.30 hodin začíná modlitba slavného růžence a od 18.00 hodin bude celebrovat mši svatou biskup František Václav Lobkowicz.

Program pouti 8. června

 kostel sv. Václava Ostrava:

15:00 adorace Nejsvětější svátosti oltářní

16:00 přednáška otce biskupa Martina

17:00 prostor pro občerstvení a přesun

katedrála Božského Spasitele:

17:30 modlitba slavného růžence

18:00 mše sv. s otcem biskupem Františkem Václavem

Více k tématu sdružení Eucharistická hodina najdete zde.

Plakát ke stažení zde.

Pin It