Diecéze – V dubnu budou probíhat zápisy do 1. tříd a přijímací řízení na školy zřizovaných Biskupstvím ostravsko-opavským pro školní rok 2019/2020. Na některých z nich se tak stane již tento týden.

 

Již 4. dubna budou moci přihlásit své ratolesti do 1. tříd rodiče na ZŠ sv. Zdislavy v Kopřivnici. Škola stanovila termín na 13–18 hodin.

O týden později, tj. v pátek 5. dubna, proběhne zápis na CZŠ sv. Ludmily v Hradci nad Moravicí. A jelikož má škola ještě jedno pracoviště, a sice v Opavě, bude se zápis konat také tam, avšak o týden později – 12. dubna. V obou případech od 14.30 do 18.00.

To Střední pedagogická škola a Střední zdravotnická škola svaté Anežky České v Odrách pořádá přijímací zkoušky. Pro adepty na čtyřleté maturitní obory denního studia PL, PMP, SČ a PS (Pedagogické lyceum, Předškolní a mimoškolní pedagogika, Sociální činnost, Praktická sestra) proběhne jednotná přijímací zkouška formou písemného testu z jazyka českého, literatury a matematiky. Jsou vypsány 2 termíny: 12. duben (s náhradním termínem 12. květen) a 15. duben (s náhradním termínem 14. květen).

Pro další obory je rozpis následovný:

Pro PMP zkoušky zdatnosti pro denní studium, pro dálkové studium žádné zk.:

I. kolo pro denní studium:

  1. termín v úterý 23. dubna 
  2. termín ve středu 24. dubna 

Pro čtyřletý obor PL, SČ a PS a tříletý obor Ošetřovatel žádné ústní zkoušky

II. kolo: pondělí 13. května (pokud budou v oborech volná místa)

Biskupské gymnázium vyhlásilo jednotnou přijímací zkoušku pro uchazeče o osmileté studium na 16. dubna (1. termín), resp. 17. dubna (2. termín) z matematiky a z českého jazyka. Náhradní termín konání jednotné přijímací zkoušky je pak stanoven na 13. května, resp. 14. května (1. a 2. termín). Přijímací řízení proběhne 30. dubna – vyhodnocení všech kritérií přijímacího řízení, kterým bylo přiděleno bodové hodnocení.

Uchazeči o čtyřleté studium pak konají jednotnou přijímací zkoušku dne 12. dubna  (1. termín) a 15. dubna (2. termín) z matematiky a z českého jazyka. Náhradní termín konání jednotné přijímací zkoušky je 13. května a 14. května  (1. a 2. termín). Přijímací řízení proběhne 30. dubna – vyhodnocení všech kritérií přijímacího řízení, kterým bylo přiděleno bodové hodnocení.

Ilustrační foto: Oderská CZŠ.

 

 

Pin It