Kopřivnice - Besedu jako v kadeřnickém salónu zažili v pátek 18. 1. v Katolickém domě v Kopřivnici. Za šmikání nůžek vyprávěl Jan Špilar o své cestě k dokonalosti, o usmíření, sebepřijetí a sebeprosazení, kterou prošel při práci maskéra na filmu Amadeus.

Jan Špilar vyprávěl a promítal, jak se od „natřít, nakreslit pihu, nasadit paruku“ vypracoval k detailní práci na maskách hlavních postav filmu. Během přednášky také zájemce stříhal, česal a odpovídal na otázky.

„Nejvíce mě asi oslovila jeho myšlenka, že je důležité v životě rozlišovat, co je příležitost a co pokušení. A přitom to není vůbec jednoduché. A tak prostě když nevíš, co máš dělat, počkej a modli se,“ vzpomíná předsedkyně pořádající organizace Centra pro rodinu Kopřivnice Tereza Müllerová. To více jak rok působí v Kopřivnici a do své nabídky zařazuje mnoho zajímavých aktivit. Tou nejbližší je pozvání na rande, kdy v rámci Národního týdne manželství v úterý 12. 2. v 18 hodin pořádají romantickou večeři při svíčkách. Při ní budou mít páry možnost si v klidu popovídat a po večeři si vyslechnout přednášku manželů Smékalových na téma „Zabijáci manželství aneb jak udržet vztah živý“. „Kromě těchto aktivit nabízí naše centrum rodinám, párům i jednotlivcům, kteří mají problémy ve vztazích, mediace a rodinné konzultace a nově nabízíme také rodinnou terapii,“ doplňuje nabídku Tereza Mülerová.

Celý článek si můžete přečíst v diecézní příloze Katolických novin č. 4.

Foto: Dominik David/Člověk a víra

Pin It