Příbor - Na živé betlémy se připravuje nejedna farnost v ostravsko-opavské diecézi. Jesličky budou k vidění na náměstích, u kostelů nebo taky v lese. Již v sobotu 22. prosince se k živému betlému vypraví obyvatelé města Příbor na náměstí Sigmunda Freuda. Program začíná v 15.00 hodin. Pokud bude extrémně nevlídné počasí, přesouvá se akce do kostela sv. Valentina.

Stará Bělá

Na Štědrý den zvou skauti ze Staré Bělé u Ostravy společně s farností a obcí na představení živého betléma, které začíná u kostela sv. Jana Nepomuckého. Událost s názvem „Pojďme do toho spolu“ začíná po dětské mši svaté, která je pro rodiny s dětmi sloužena od 15.00 hodin v kostele.

Závada a Bohuslavice u Hlučína

Na představení živého betléma s následným rozdáváním betlémského světla a neformálním setkáním zvou farníci ze Závady (od 11 hodin) a Bohuslavic u Hlučína (od 13 hodin). Obě akce proběhnou na Štědrý den.

Hať u Hlučína

A stejně tak na Štědrý den připravili mladí a děti farnost Hať vánoční hru, která má všechny naladit na pěkné prožití svátků Božího Narození. Představení začne v 10.00 v kostele sv. Matouše.

Ostrava-Pustkovec

Farnost Ostrava-Pustkovec zve k jesličkám, které budou postaveny v  lese na kraji Ostravy. Sraz všech poutníků je v úterý 25. prosince v 16.30 u vstupu do Plesenského lesa. Lidé si s sebou mají vzít baterky nebo planoucí pochodně.

Stěbořice

Orel jednota Stěbořice ve spolupráci s farností připravují tradičně Živý betlém před kostelem Narození Panny Marie ve Stěbořicích na Opavsku. Program začíná v 17.00 hodin a podílí se na něm celá škála herců z řad Orla jednoty Stěbořice, farníků a místních chovatelů.

Štramberk

Divadelní spolky ve Štramberku připravují živý betlém na středu 26. prosince. Betlémská scenerie bude k vidění v Národním sadu od 15.00 hodin. Do dějství se zapojí místní divadelní, hudební a taneční soubory.

Ostrava-Třebovice

Živý betlém budou mít v pátek 28. prosince v Ostravě-Třebovicích. Živý betlém s folklórními zpěvy začíná v 16.00 hodin v Třebovickém parku. Představení ve spolupráci s obcí připraví Slezský soubor Heleny Salichové.

Ostrava-Hrabová

Živý betlém ve farnosti Ostrava-Hrabová budou mít v neděli na svátek Svaté rodiny 30. prosince v kostele sv. Kateřiny Alexandrijské. Představení začíná v 16.00 hodin v dřevěném kostele.

Organizujete ve farnosti také živý betlém? Pošlete informace na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. a pozvánku zveřejníme na webu diecéze.

Živý betlém ve Štramberku v roce 2017. Foto: Dominik David/Člověk a víra

Pin It